avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune accident auto vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune accident auto vatamare corporala din culpa

buna ziua.in luna august am fost victima unui accident auto in calitate de pasager al unui autoturism care a intrat in coliziune cu un tir pe autostrada buc-pitesti.in urma ccidentului eu am suferit o fractura cominutiva de humerus in urma careia mi am scos de la iml un certificat medico-legal cu 50 de zile de ingrijiri medicale.din expertiza politiei a reiesit ca de producerea accidentului au fost vinovati ambii conducatori auto.soferul tir-ului era de nationalitate ungara si tir-ul inmaticulat in italia.eu in momentul accidentului nu eram angajat si nici nu pot dovedi ca aveam vre-un venit.de la cine trebuie eu sa primesc despagubuirisi la ce valoare reala ar putea ele sa se ridice?
Cel mai recent răspuns: avram_ion , utilizator 09:15, 5 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Dumneavoastra ca victima a accidentului trebuia sa va constituiti parte civila in procesul penal. Aceasta constituire , se face conform art.15 din c.p.p. in contra invinuitului sau inculpatului, in cursul urmaririi penale sau chiar in faza de judecata pana la citirea actului de sesizare. Trebuie sa va adresati parchetului( procuratura)pentru a afla stadiul dosarului si a va constitui parte civila. Daca acest lucru nu se mai poate, puteti actiona conform art.19 c.p.p, al.1., introducand la instanta civila actiune pentru repararea pagubelor pricinuite prin infractiune .
Despagubiri trebuie sa primiti de la cei doi soferi sau de la unul dintre acestia , ambii fiind vinovati( din ceea ce ne spuneti).
Valoarea despagubirilor se stabileste de catre instanta, in functie de probe. Daca nu ati fost angajat cu contract individul de munca, dar ati lucrat ca zilier, sa zicem, puteti veni cu minim doi martori,pentru a dovedi aceasta. Chiar daca nu erati angajat, avand in vedere ca vi s- a afectat capacitatea de munca, dumneavoastra nu ati putut sa va folositi corespunzaor de aceasta in gospodarie sau pentru alte activitati, inclusiv o viitoare angajare.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
buna ziua
multumesc pentru raspuns si as mai dori sa va intreb inca ceva: am aflat de la cineva ca pot depune cate un dosar la societatile de asigurare ale ambilor vinovati care sa contina si o cerere de despagubire cu o anumita suma cu care dansii sa fie de acord sau sa-mi propuna dansii o suma cu care eu sa fiu multumit si atunci sa nu mai existe un proces . exisa si aceasta varianta?
si asa o suma estimativa adica cam 2000-3000e sau 5000-7,8000e? va intreb asta pt a-mi putea face o parere
multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
avram_ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in urma unui accident raluca_voinea raluca_voinea in urma cu 5 saptamani am suferit un accident in parcarea unui supermarket, provocandu-mi traumatisme la ambii genunchi, am 35 de zile de ingrijire medicala pe ... (vezi toată discuția)
Proces catalincho catalincho Buna ziua,am si eu o intrebare..in urma cu aproximativ 1 an jumatate,tatal meu a murit intr-un accident de masina,vinovatii inca nu au fost declarati ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident auto adibaiacos2003 adibaiacos2003 in anul 2007 urmare unui accident auto, in care conducator auto era o un cetatean care a si decedat , mi-a murit sotia. De atunci, politia autostrazii a ... (vezi toată discuția)