avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare cu recurs pe toata perioada
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare cu recurs pe toata perioada

Buna ziua.

Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat "solicit judecarea cauzei in lipsa ...", prima instanta a venit cu solutia "In temeiul art. 411 alin 1 pct 2 Cod Procedura Civila, suspenda judecata pentru lipsa nejustificata a partilor . Cu recurs pe toata durata suspendarii".

Cum se poate relua cazul? O simpla cerere la instanta care s-a pronuntat ? Cuvantul "recurs" ma duce in eroare si ma face sa cred ca poate trebuie sa ma adresez la instanta urmator superioara.

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns/sfat?
Cel mai recent răspuns: Bbosap , utilizator 19:08, 6 Aprilie 2021
Ar trebui sa se supere ca n-au observat ca prin cererea introductiva de instanta ati cerut judecarea si in lipsa.Nu n-au de ce sa se supere fiindca este procedural sa ceri repunerea pe rol si n-ati facut decit sa prezentati situatia reala de drept.Judecata trebuie sa se faca pe baza probelor de la dosarul cauzei nu pe alte considerente.
Inchei aceasta tema: instanta s-a aratat foarte receptiva la cererea de adaugare pe rol si a reluat procesul, cu urmatoarea sedinta in 3 saptamani.
Va multumesc pentru sugestii si clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei. irevocabila ? gyandy gyandy Buna ziua.La hotararea data de instanta de recurs,recurs formulat dupa fond,eu am facut contestatie in anulare.Am depus motivele si am achitat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)