avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitatea proprietarilor ptr lucrarile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitatea proprietarilor ptr lucrarile de anvelopare

Buna ziua. Acum cca 10 ani, blocul in care locuiesc a fost anvelopat in urma unui contract semnat cu o firma privata. Odata cu scurgerea timpului, calitatea lucrarilor (proasta) si a spus cuvantul si la unii dintre vecini au aparut infiltratii de apa (de la precipitatii) in colturile balcoanelor. Inclusiv la apartamentul amplasat sub al meu. Vecinul m a amenintat ca va apela la asigurarea sa pentru remedierea problemelor si ca, ulterior, avocatii societatii de asigurari ma vor "executa" pentru contravaloarea acestora.
Intrebarea mea este: in calitatea mea de proprietar sunt responsabil de mentenanta lucrarilor de anvelopare efectuate de o firma terta? Evident ca la mine in balcon nu exista nicio sursa de apa, iar daunele sunt provocate de factori externi.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Goethx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Goethx , utilizator 13:06, 1 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este total eronata aprecierea vecinului
Fiind vorba despre consecintele executarii de reabilitare termica de slaba calitate la exteriorul imobilului de locuit in comun,,in fapt este vorba despre parte comuna de a carei administrare si asigurare stare tehnica este responsabila exclusiv asociatia de proprietari
Dv nu aveti nicio culpa pentru executarea defectoasa a modernizarii si eficientizarii energetice a imobilului
Chiar daca vecinul detine asigurare facultativa,b apartament eventualel prejudicii pot fi solicitate asociatiei de proprietari
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema reabilitare bloc Mihai Vasilescu Mihai Vasilescu Buna ziua, Ma adresez acestei comunitati in vederea clarificarii unei probleme aparute la inceperea reabilitarii blocului. In speta, blocul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul de deasupra alexxa09 alexxa09 Buna seara! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Balcoane dărâmate! bună ziua, vă rog aș dori o îndrumare ... reli.dragan@yahoo.com reli.dragan@yahoo.com Balcoane dărâmate! Bună ziua, Vă rog aș dori o îndrumare în legătură cu ceea ce se întâmplă la anveloparea blocului. Nu vreau sa schimb ... (vezi toată discuția)