Buna ziua. Acum cca 10 ani, blocul in care locuiesc a fost anvelopat in urma unui contract semnat cu o firma privata. Odata cu scurgerea timpului, calitatea lucrarilor (proasta) si a spus cuvantul si la unii dintre vecini au aparut infiltratii de apa (de la precipitatii) in colturile balcoanelor. Inclusiv la apartamentul amplasat sub al meu. Vecinul m a amenintat ca va apela la asigurarea sa pentru remedierea problemelor si ca, ulterior, avocatii societatii de asigurari ma vor "executa" pentru contravaloarea acestora.
Intrebarea mea este: in calitatea mea de proprietar sunt responsabil de mentenanta lucrarilor de anvelopare efectuate de o firma terta? Evident ca la mine in balcon nu exista nicio sursa de apa, iar daunele sunt provocate de factori externi.
Multumesc
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este total eronata aprecierea vecinului
Fiind vorba despre consecintele executarii de reabilitare termica de slaba calitate la exteriorul imobilului de locuit in comun,,in fapt este vorba despre parte comuna de a carei administrare si asigurare stare tehnica este responsabila exclusiv asociatia de proprietari
Dv nu aveti nicio culpa pentru executarea defectoasa a modernizarii si eficientizarii energetice a imobilului
Chiar daca vecinul detine asigurare facultativa,b apartament eventualel prejudicii pot fi solicitate asociatiei de proprietari