avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare testament dupa ani de zile?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare testament dupa ani de zile?

Anulare testament dupa ani de zile?

Buna ziua, mai este posibila anularea unui testament(in instanta sau cu alta metoda) daca am aflat foarte tarziu de deces, adica dupa mai multi ani?

Ce acte trebuiesc pentru anularea testamentului pe viciu de consimtamant?
Cel mai recent răspuns: vasile-2011 , utilizator 15:55, 29 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de unde stiti ca a fost vb de viciu de consimtamant cand dvs nici nu stiati ca a decedat? adica nu pastrati legatura?
2) Nulitatea relativă poate fi invocată pe cale acțiune numai în termenul de prescripție stabilit de lege. Cu toate acestea, partea căreia i se cere executarea contractului poate opune oricând nulitatea relativă a contractului, chiar și după împlinirea termenului de prescripție a dreptului la acțiunea în anulare.
Existau acte medicale la momentul semnarii testamentului.

E vorba de deces pe diagnosticul Alzheimer.

Este adevarat ca nu am pastrat legatura, totusi legatura genetica exista.

Imi puteti spune care a fost procedura pe testament? Nu am avut treaba cu mosteniri pana acum si nu am idee cum au reusit sa faca actele desi exista diagnosticul. Care este termenul de prescriptie?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
vasile-2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

testament-nulitate absoluta sau relativa? adriana rusateanu adriana rusateanu Sunt avocat, si ma confrunt cu o situatie oarecum dificila. Clienta mea are un testament incheiat in favoarea sa,iar ulterior acestuia, la vreun an, s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare pt dol tot_me tot_me Este vorba de un contract de V-C intre matusa si nepoate ei. Dupa 4 ani matusa o da in judecata pe nepoata pe motiv de dol. Pretinde ca ea a vrut sa insereze o ... (vezi toată discuția)
Testament autentificat de notar florinnicolaescu florinnicolaescu testamentul trebuie sa contina obligatoriu clauza < declar ca aceasta reprezinta ultima mea dorinta?> daca nu o contine poate fi atacat in instanta, ... (vezi toată discuția)