avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara ! Am un proces cu un inspectorat teritorial ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara ! Am un proces cu un inspectorat teritorial de munca, ...

Buna seara ! Am un proces cu un inspectorat teritorial de munca, inceput in februarie 2019 si care si in data de azi este inca la Tribunal ca prima instanta . In data de 8 octombrie 2020 CCR a dat o decizie publicată in MOf 1189 in data de 07 decembrie 2020. Decizia imi este de folos in apararea mea (aceasta decizie a fost rezultatul si cererii mele catre CCR) . Avand in vedere ca procesul meu se afla pe rol pot folosi decizia in apararea mea?Este valabilă in procesul meu?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 5 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constitutia Romaniei
art.147
...
(4) Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.

In speta, prevederea normativă a cărei neconstituţionalitate a fost constatată nu mai poate fi aplicată de nici un subiect de drept (cu atât mai puţin de autorităţile şi instituţiile publice), încetându-şi de drept efectele, pentru viitor, şi anume de la data publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca comisia de disciplina este neconstitutionala, cum poate ... VivieneV VivieneV Daca comisia de disciplina este neconstitutionala, cum poate fi sanctionat un functionar public? (vezi toată discuția)
Avand in vedere decizia 737 din 8.10.2020 a curtii constitutionale ... Justitiarul711 Justitiarul711 Avand in vedere Decizia 737 din 8.10.2020 a Curtii Constitutionale prin care se decide neconstitutionalitatea art.79 alin. 5 din Legea 188/1999, se mai ... (vezi toată discuția)
Comisie de disciplina miturusanda miturusanda .Buna seara !Am fost judecat de comisia de disciplina a ITM Gorj. dar am fost transferat la ITM Hunedoara in timpul cercetarii.Apoi comisia de disciplina a ... (vezi toată discuția)