avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea problema : tatal decedat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea problema : tatal decedat in urma lui ...

Buna ziua,
am urmatoarea problema : tatal decedat in urma lui au ramas 2 apartamente si o masina care se impart la sotia supravietuitoare si cele 2 fiice s-a deschis succesiunea la notar si s-a specificat ca mama ar vrea sa renunte la unul din apartamente in favoarea fiicei mai mari urmand ca fiica mai mare sa renunte la partea ei din cel de-al doilea apartament si la masina in favoarea surorii si a mamei. notarul a spus ca aceasta procedura nu se poate face la succesiune si ca ar fi doua variante ca fiica cea mare sa fie unica proprietara pe unul dintre apartamente. Cele 2 variante ar fi partajul succesoral sau donatia . Acum intrebarea mea este dupa ce s-a acceptat mostenirea si au fost emise cele 3 certificate de mostenitor pentru fiecare in parte continand cotele parti de care beneficiaza fiecare se mai poate face partaj prin acordul partilor in care sa se stabileasca ca fiica cea mare este unic proprietar pe unul dintre apartamente si cea mica impreuna cu mama sa ramana proprietare pe celalat apartament si pe masina?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
gabrielasilvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:57, 30 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, da sunt acte juridice subsecvente de sine statatoare. S a incheiat succesiunea si acum procedati la un partaj voluntar sau donatii, discutati cu notarul calea de urmat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Prin act de partaj voluntar, mostenitoarele isi pot împărți bunurile, astfel cum s-au inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte terenul? gabriella222 gabriella222 Tata decedeaza in 1995 si lasa un teren(pe numele tatalui si al mamei)-urmasi la mostenire mama si 2 fice (x si y).Fiica y renunta la succesiunea tatalui, si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)