avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot verifica daca informatiile afisate pe panoul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot verifica daca informatiile afisate pe panoul unui santier ...

Cum pot verifica daca informatiile afisate pe panoul unui santier sunt adevarate? Cum ar fii daca numarul de autorizatie de constructie exista si pentru ce tip de constructie a primit proprietarul autorizatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 30 Martie 2021
Conform Normelor Metodologice din 12 octombrie 2009
de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, lista certificatelor de urbanism şi lista autorizaţiilor de construire/desfiinţare este publică.

Art. 5
Asigurarea transparenței procedurii de autorizare
(1) Transparența procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții - atât la nivelul certificatului de urbanism, cât și al autorizației de construire/desființare - se realizează prin asigurarea caracterului public al acesteia, respectiv prin asigurarea dreptului publicului de a fi informat.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia ... Adelaina Adelaina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia de a-mi furniza, la cerere, copie dupa autorizatia de constructie si anexele unei constructii ... (vezi toată discuția)
Necesitate autorizatie de desfiintare maghy78 maghy78 Am cumparat o retea de termoficare. Prin PV licitatie eu am cumparat numai teava nu si stalpii de sustinere. Cand am vrut sa ma apuc sa imi iau bunul ce imi ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi construesc singur casa? flory84 flory84 Buna ziua,sotu meu se pricepe la constructie,e un al doile job,desi nu are autorizatie,vrem sa ne construim o casa,intrebare mea e daca,lege imi da voie? (vezi toată discuția)