avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În perioada de contestație a licitației pășune ,o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În perioada de contestație a licitației pășune ,o firma ...

În perioada de contestație a licitației pășune ,o firma a contestat proces verbal al licitației și alte nereguli ..Durata procesului a fost de la data de 31 .03.2017 până la data de 20 12 2017 dar între timpul litigiului, a fost semnat contractul în data de 8 05 2017 ,cu o asociație . Este legal să se semneze contractul în perioada litigiului fără a se da o sentință judecătorească? Și ce articole de lege au fost încălcate?
Buna ziua,

Este incalcat art. 9 alin. (4) si alin. (5) din Legea nr. 101/2016. Potrivit acestora,

(4)Autoritatea contractantă are dreptul de a încheia contractul numai după comunicarea deciziei Consiliului privind soluţionarea contestaţiei şi după expirarea termenului de aşteptare prevăzut pentru încheierea lui, care nu este întrerupt/suspendat de formularea contestaţiei.

(5)Contractul încheiat cu nerespectarea prevederilor alin. (4) este lovit de nulitate absolută. Încheierea contractului anterior/ulterior formulării contestaţiei nu împiedică soluţionarea acesteia de către Consiliu.


Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1653 cod civil - este nulitatea absoluta aplicabila? in ... padureg padureg Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta aplicabila? In cadrul unei executari pentru neachitarea unui debit, are loc o licitatie la care se prezinta un ... (vezi toată discuția)
La un contract de arenda incheiat acum 7 ani pe perioada de 7 ... Myshtic Myshtic La un contract de arenda incheiat acum 7 ani pe perioada de 7 ani ( din spusele arendasului atunci ), arendatorul nu a fost prezent la semnarea contractului ( ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament cu litigiu notat in cf - expunere okadan okadan Buna ziua, Sunt in proces de achizitie imobil (apartament intr-un complex rezidential nou) pentru care am achitat avans si am antecontract. Recent, in urma ... (vezi toată discuția)