avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transcriere act de vanzare cumparare Detin un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transcriere act de vanzare cumparare Detin un act de vanzare ...

Transcriere act de vanzare cumparare

Detin un act de vanzare -cumparare cu mai multe erori pe care le-a rectificat notarul la solicitarea mea

Care este procedura prin care se poate rescrie acest contract ? ca sa nu mai ma tarai cu atatea incheieri de rectificare .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:14, 31 Martie 2021
Nu exista o procedură.
Actul nu mai poate fi rescris/rectificat.
as vrea sa stiu totusi daca exista un principiu de drept care spune ca :

indreptarea erorilor materiale din actele notariale au efect atat pt. viitor cat si pentru trecut ,iar toate inscrierile in registrele publice efectuate in baza acestor erori sunt considerate ca nu au fost niciodata efectuate .

un link sau vreun articol unde sa ma documentez

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, exista.
Si se aplica si in cazul dvs. Actul a fost rectificat prin acele incheieri de indreptare a erorii materiale.
In baza acestora, mentiunile gresite initial sunt considerate a nu fi fost niciodata efectuate.
Dar asta nu inseamna ca actul se rescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala florance01 florance01 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Indreptarea de eroare materiala la un contract de vanzare cumparare se poate face de catre cumparator? La ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)