avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, doresc să cumpăr un autoturism de la o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, doresc să cumpăr un autoturism de la o persoană ...

Bună ziua, doresc să cumpăr un autoturism de la o persoană juridică. Care sunt pașii?Cum fac plata?Mentionez ca pe carte si talon nu figurează societatea de la care cumpar autoturismul, dar mi s-a promis fiscalul de la ei si fiscalul de la societatea care apare in talon..
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:35, 1 Aprilie 2021
firma trebuie sa faca dovada ca ei sunt proprietarii masinii sau sunt imputerniciti de proprietar sa faca vanzarea. nu platiti nici un ban pana nu vedeti fiscalul. promisiunile...
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
adriandimitriu, utilizator
Multumesc pentru raspuns, recunosc ca nu am văzut fiscalul dintre societatea de pe talon si firma actuală.Mi s-a emis o factură proforma pe care trebuie să o plătesc,după care ei merg la administrația financiară să scoată fiscalul, spunandu-mi că nu pot scoate fiscalul înainte de plată,în cazul în care eu nu plătesc, ei trebuind să o inmatriculeze pe firma lor din nou.

adriandimitriu a scris:

firma trebuie sa faca dovada ca ei sunt proprietarii masinii sau sunt imputerniciti de proprietar sa faca vanzarea. nu platiti nici un ban pana nu vedeti fiscalul. promisiunile...

constat ca increderea e la cote maxime. solicitati ca factura emisa sa fie una de avans (care se inregistreaza in contabilitate); proforma nu e o factura, e doar o instiintare de plata. in plus, sa va dea talonul masinii pe care sa completeze rubrica instrainat catre... cu numele dvs. in felul asta aveti 30 zile s-o inmatriculati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Nu am inmatriculat autoturismul pe numele meu, pot circula cu acesta fara a avea probleme cu politia? rykos_rykos rykos_rykos Eu sunt din Braila. In august 2011 am cumparat din Cluj un autoturism. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu proprietarul masinii ( trecut si pe carte ... (vezi toată discuția)
Acte auto mavo mavo Buna seara,am o problema si va rog sa ma ajutati sa o descurc,multumesc; Am cumparat un autoturism second de la o persoana fizica prin contract de ... (vezi toată discuția)