avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin ...

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii trecuti proprietari in act, iar bunicii si-au pastrat dreptul de uz si habitatie viagera. Acum au ajuns in prag de divort deoarece tatal meu are probleme mari cu alcoolul si devine foarte violent verbal si fizic. Prin urmare exista sanse ca mama sa pastreze casa si el sa fie despagubit cu cota parte? Deoarece nu se poate locuii in aceeasi casa in aceste conditii, fiind singurul imobil pe care il detin acestia, iar tatal refuza sa o despagubeasca pe mama.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
AiramSt, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, așa cum v-am spus! Așa se poate radia un uzufruct!
Moartea uzufructuarului, trecerea uzufructului pe un alt imobil sau renunțarea la uzufruct-asa se poate radia un uzufruct!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)