avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ANOFM a emis ordinul nr. 85/2021 .
Discuție deschisă în Executare silită

ANOFM a emis ordinul nr. 85/2021 .

ANOFM a emis ordinul nr. 85/2021.
.La punctul 5 completat cu litera e se mentionează
(5) In categoria debitorilor prevazuti la alin. (4) se includ si urmatorii debitori:
e) debitorii carora li s-au comunicat decizii de imputare aferente unor obligatii bugetare principale scadente pana la data de 31 martie 2020 inclusiv, ca urmare a unui control in derulare la data de 14 mai 2020, indiferent de data comunicarii deciziei de imputare.

Am o decizie de imputare din anul 2011 pentru un debit rezultat dintr-o recalculare a unei indemnizatii de somaj .
Azi am sunat la ANOFM si imi spune ca debitul meu potrivit acelei decizii din 2011 este in continuare activ iar acest ordin se refera doar la datorii accesorii!!

Am făcut nenumărate sesizări invocand articolele din codul de procedură fiscală iar ANOFM insistă să răspundă că nu s-a împlinit termenul de prescripție!!!???
Potrivit codului fiscal termenul de prescriptie este de 5 ani iar emiterea unui alt act administrativ fiscal nu mai este posibilă în situații cum sunt: a) s-a împlinit termenul de PRESCRIPTIE prevăzut de lege;
Conform Legii 207/2015 art.22 Creanțele fiscale se sting prin plată, compensare, executare silită, scutire, anulare, PRESCRIPTIE, dare în plată și prin alte modalități prevăzute expres de lege.
Art.112 Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de PRESCRIPTIE a dreptului de stabilire a creanței fiscale, procedează la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanță fiscală.

Va rog ,poate cineva să-mi explice ce categorie este inclusa la art.5 litera e din Ordinul ANOFM nr. 85/2021 ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
nety36, utilizator
Cel mai recent răspuns: nety36 , utilizator 12:55, 4 Aprilie 2021
Daca sustin ca este activ debitul, atunci nu are cum sa intervina prescriptia.

Termenul de prescriptie poate fi suspendat sau intrerupt.

Legea se refera la obligatii bugetare principale. ... obligație fiscală principală - obligația de plată a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, precum și obligația organului fiscal de a restitui sumele încasate fără a fi datorate și de a rambursa sumele cuvenite, în situațiile și condițiile prevăzute de lege
"Termenul de prescriptie poate fi suspendat sau intrerupt."
Dar și suspendarea și intreruperea asta trebuie să aibă o limită legală...
M-am săturat de placa asta ...adică este un termen infinit?
Până si infractiunile se reabilitează mai rapid!!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii stat pmkarmen pmkarmen Stiti cumva daca dupa o anumita perioada de timp sau dupa cat timp se prescriu datoriile catre Trezorerie si in ce conditii? O baza juridica in care se ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescriu datoriile foarte vechi catre cnas? simona.belinco simona.belinco Buna ziua, Am avut un PFA pe care l-am inchis in anul 2005. La acea vreme nu se stiam ca trebuie sa platesc CASS si am ramas cu datorii. Am achitat datoriile ... (vezi toată discuția)
Imozitele catre anaf se prescriu? nelumondy nelumondy buna ziua ! am un impozit de platit pentru un contract de inchiriere auto,contractul a fost din 2004 pana in 2007 inclusv, cu penalitati a ajuns la o suma ... (vezi toată discuția)