avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen predare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen predare permis

Buna ziua. Ma confrunt cu următoare situație. In luna august a anului trecut mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile pentru depășirea limitei de viteză. Am făcut contestație în instanță, răspunsul fiindu-mi nefavorabil, cu drept apel de 30 de zile de la data comunicării (15.02.2021). Nu am făcut apel si as vrea sa știu, permisul trebuie predat la Serviciul Rutier în termen de 30 de zile sau 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
P.S. Hotărârea judecătorească devine definitiva în termen de 30 de zile de la data soluțuonării (25.01.2021) sau de la data comunicării dreptului de apel (15.02.2021)?
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
AbgaeSamtak, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:29, 2 Aprilie 2021
Dacă plângerea contravențională a fost respinsă permisul de conducere trebuie predat în termen de cel mult 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii instanței.
Hotarirea judecatoresca devine definitiva la expirarea termenului de apel, adica dupa 30 de zile de la data comunicarii hotaririi judecatoresti din prima instanta.
[ link extern ]
Din acel moment se aplica art. 118 alin 4 din OUG 195/2002 care spune ca mai aveti maxim 30 de zile pentru predarea permisului.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație ... Patysofy Patysofy Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)