avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie grava-delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie grava-delapidare

Buna ziua, o sa va povestesc mai jos problema pe care am intampinat-o la firma care lucrez:

Sunt angajat pe postul de economist la o societate comerciala cu capital strain si ma ocup printre altele de caseria firmei(mentionez ca nu am nici o fisa a postului in acest sens semnata).Marfa pleca de la firma cu chitanta la sofer iar acesta aducea banii de la client in momentul in care se intorcea si ii preda sefului de la transporturi care la randul lui ii aducea la mine...lucru care se intampla in decurs de 2-3 zile iar eu in acest timp inchideam reg de casa ca si cum as fi avut banii...
(era o intelegere verbala intre angajati-ordin venit de la seful de filiala)

Asa a decurs totul pana in momentul cand seful de la transporturi nu mi-a mai adus banii pe 4 chitante(vreo 14000ron), i-am taiat o dispozitie de plata pe suma pe care a semnat-o insa fara data si fara numar si nu am inregistrat-o in contabilitate si a dat o declaratie la firma prin care spune ca a pierdut banii...
Chitantele nu au fost taiate de mine.
Acum firma ne -a facut o plangere penala la amandoi pt delapidare...

Intrebarea mea este:pot fi gasit si eu vinovat pt delapidare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: claudiuh , utilizator 19:18, 11 Ianuarie 2010
nu, dar daca a-ti inregistrat chitanta ca si cum a-ti primit si a-ti semnat registrul de casa, trebuie sa prezentati soldul.
sau sa operati dispozitia de plata si sa reglati soldul
buna ziua , multumesc de raspuns

Mie nu mi s-a mai permis accesul la acte dupa ce am adus la cunostinta societatii iar acum am aflat ca la o saptamana au inregistrat un alt document(nu disp de plata pe care o facusem eu ) ca sa ajunga la soldul efectiv.

Nu stiu cum sa procedez mai departe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio proba in dosar penal? stefania05 stefania05 Buna, La inceputul anului am avut un accident de masina cand am lovit un om ce a stat in spital 30 zile iar apoi urma sa vedem cate zile in total are nevoie ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Creditare societate nou infiintata pentru cheltuieli de inceput gatanmarius gatanmarius Buna seara! Am reusit sa imi infiintez un SRL insa acum apare problema creditarii societatii (pentru cheltuielile de inceput) banii sa intre in caserie si sa ... (vezi toată discuția)