avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare incadrare gresita in transa de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare incadrare gresita in transa de vechime

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:

am 22 de ani in invatamant. In luna ianuarie a acestui an am primit o decizie a directorului scolii prin care eram trecuta in treapta de vechime peste 25 de ani inca din data de 9 sept. 2020. Desigur ca am atras atentia verbal ca nu e corect, insa raspunsul a fost ca secretara nu are timp de asa ceva. Dealtfel, pana in 9 septembrie 2020 salariul meu era chiar putin mai mare decat cel din acest an, pt ca aveam dirigentie si nu mi-am dat seama dupa fluturas ca ar fi vreo diferenta la bani. Aceasta decizie era insa clar gresita in opinia mea, dar nu mai gaseam o adeverinta din 2010 in care Inspectoratul imi stabilea clar vechimea de 12 ani pe care o aveam atunci. Pentru ca am reusit sa obtin o copie, am depus la secretariatul scolii o sesizare asupra erorii din decizia primita de mine in ianuarie prin care eram trecuta in transa de peste 25 de ani, cu solicitarea de a retracta aceasta decizie si de a-si asuma raspunderea directorul care a semnat-o. Am primit azi tel de la scoala cu sugestia de a retrage aceasta s4sizare, in caz contrar nu numai ca voi fi trecuta in transa corecta-20-25 ani- dar urmand sa mi se retina din salariu tot ce mi s-a dat in plus timp de 7 luni in urma incadrarii gresite. Mi s-a mai transmis ca, desi mai sunt cateva cazuri in scoala, numai eu va trebui sa returnez banii pt ca numai eu am semnalat in scris eroarea.

Oare este corect? Oare nu trebuie sa anunt Inspectoratul, eventual ministerul? Cred ca este o mare discriminare si o mare nedreptate cea care mi se face numai pentru ca am indraznit sa cer o incadrare corecta. Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Savu C. , utilizator 16:25, 4 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect ...sesizati I.S.J. sau Ministerul.
multumesc. Exista vreo lege care sa spuna ca daca eroarea e din vina angajatorului, ba chiar prin decizie oficiala, angajatul nu poate fi obligat sa plateasca ce i s-a dat in plus? Sunt absolut de acord sa trec in transa corecta, asta le-am si cerut, dar nu pot intelege sa-mi opreasca din bani cand le-am semnalat eroarea de cand am primit decizia....Va multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
Savu C., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 256
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
....

sau

Art. 253
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.
multumiri
suma respectiva(,,nedatorata"), mi-a fost pur si simplu data, impotriva a ceea ce am sustinut din momentul in care am vazut decizia directorului in care srie negru pe alb ca e ,,suma cuvenita". Directorul si secretarul au continuat sa greseasca, ba chiar ar fi dispusi sa greseasca in continuare , numai ca eu sa retrag sesizarea prin care le dovedesc ca au gresit, or eu nu sunt dispusa sa stiu ca sunt la mana unor astfel de oameni. Fac presiuni asupra mea sa retrag acea sesizare si imi spun ca nu exista vreo lege prin care sa fie pedepsiti pt ca au gresit, ci doar legea prin care eu sunt fortata sa returnez banii. Oare chiar nu exista niciun mijloc de a-i face macar sa-si recunoasca incompetenta? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Predarea cartii de munca pup_me pup_me Buna , recent m-am angajat pe postul de secretara la o scoala care are pt prima data secretara,pana acum apartinea de o alta scoala din localitate unde d-na ... (vezi toată discuția)
Virament salarial dublu / triplu anadesign anadesign Buna ziua, De 3 luni mi se vireaza pe card de catre firma unde lucrez , mult mai multi bani.In conditiile in care eu mi.am facut salariul si stiu ce venituri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in urma cu doua luni m-am inscris la scoala postliceala ... Ada1992 Ada1992 Buna ziua ! In urma cu doua luni m-am inscris la scoala postliceala achitant o taxa de inscriere in valoare de 200 de lei la care nu am primit chitanta si la ... (vezi toată discuția)