Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
am 22 de ani in invatamant. In luna ianuarie a acestui an am primit o decizie a directorului scolii prin care eram trecuta in treapta de vechime peste 25 de ani inca din data de 9 sept. 2020. Desigur ca am atras atentia verbal ca nu e corect, insa raspunsul a fost ca secretara nu are timp de asa ceva. Dealtfel, pana in 9 septembrie 2020 salariul meu era chiar putin mai mare decat cel din acest an, pt ca aveam dirigentie si nu mi-am dat seama dupa fluturas ca ar fi vreo diferenta la bani. Aceasta decizie era insa clar gresita in opinia mea, dar nu mai gaseam o adeverinta din 2010 in care Inspectoratul imi stabilea clar vechimea de 12 ani pe care o aveam atunci. Pentru ca am reusit sa obtin o copie, am depus la secretariatul scolii o sesizare asupra erorii din decizia primita de mine in ianuarie prin care eram trecuta in transa de peste 25 de ani, cu solicitarea de a retracta aceasta decizie si de a-si asuma raspunderea directorul care a semnat-o. Am primit azi tel de la scoala cu sugestia de a retrage aceasta s4sizare, in caz contrar nu numai ca voi fi trecuta in transa corecta-20-25 ani- dar urmand sa mi se retina din salariu tot ce mi s-a dat in plus timp de 7 luni in urma incadrarii gresite. Mi s-a mai transmis ca, desi mai sunt cateva cazuri in scoala, numai eu va trebui sa returnez banii pt ca numai eu am semnalat in scris eroarea.
Oare este corect? Oare nu trebuie sa anunt Inspectoratul, eventual ministerul? Cred ca este o mare discriminare si o mare nedreptate cea care mi se face numai pentru ca am indraznit sa cer o incadrare corecta. Multumesc anticipat pt. raspuns.
nici daca tocmai l-a sanctionat CNCD-ul pt incalcarea unor drepturi fundamentale in ceea ce ma priveste? intr-o alta speta, desigur. Eu voi incerca sa-mi sustin in continuare cauza si va multumesc mult pt bunavointa. Predau, din pacate intr-o scoala,,de top`` nu doar in ce priveste valoarea didactica, dar si ilegalitatea....Multumesc, inca odata.