avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pe 5 frați?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pe 5 frați?

Părinții sunt în viață și nu au act de proprietate pe casă. Acum vor sa facă act, au documentele necesare (cadastru, acte de la primărie...), ar putea sa facă act pe casă și sa fie trecuți doar copiii? Sau trebuie sa fie trecuți și ei... Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
gavadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 3 Aprilie 2021
La ce va referiți mai exact cu acest "trecut"?
Ce doresc părinții ?
raluk0207, utilizator
În actul de proprietate sa fie trecuți toți 5 copii ca și proprietari, fără părinți. Se poate? Sau cum se procedează ca în actul de proprietate sa fie trecuți și copiii? Mulțumesc
Ce inseamna "trecuti", "să treaca"?
Părinții vor să vândă, să doneze, să fie întreținuti, să primească o rentă viageră, să închirieze?
Acest "să fie trecuti" poate insemna 1000 de lucruri.
Vor să fie părinții + copiii (adică 7 oameni) coproprietari pe acel imobil?
raluk0207, utilizator
parintii isi fac acum actele in regula, ei vor fi singurii proprietari. Abia apoi, daca vor sa va dea, va doneaza sau va da in schimbul intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)