avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sora mea a decedat. Detine 3/4 dintr-un apartament. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sora mea a decedat. Detine 3/4 dintr-un apartament. Restul de ...

sora mea a decedat. Detine 3/4 dintr-un apartament. Restul de 1/4 este de tinut de nepotii din partea sotului (dintr-o casnicie anterioara casatoriei cu sora mea), in urma succesiunii dupa decesul bunicului lor (sotul sorei mele). Eu, ca sora, am dreptul sa initiez procedura de succesiune? Care este cota mea ? Au si nepotii drept la mostenire(ce cota)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:19, 4 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
numai dvs va mosteniti sora, deci cota aia de 3/4, va fi a dvs. veti deveni coproprietar cu nepotii.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
multumesc mult. nu stiti daca pot initia procedura de succesiune?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, sigur. Nu trebuie asteptat dupa nepoti.
Notarul competent de celpe raza ultimului domiciliu al surorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament oticamy oticamy Buna ziua, Matusa mea (sora bunicii mele) are un apartament si nu are copii. A fost casatorita dar a divortat acum vreo 30 de ani. Matusa si bunica au mai ... (vezi toată discuția)
Impartire casa parinteasca intre frati eumarius eumarius Buna ziua . Suntem 4 frati care am mostenit de la parinti , in urna decesului acestora o casa . Am facut succesiunea intre noi 4. Anul trecut a mai ... (vezi toată discuția)