avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa in care locuiesc cu nevasta si cu soacra este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa in care locuiesc cu nevasta si cu soacra este mostenire ...

Casa in care locuiesc cu nevasta si cu soacra este mostenire si este pe numele socrului mort. Nevasta mai are doi frati si noi vrem sa stim ce drept are fiecare.
Soacra dvs mosteneste o cota de ¼ din masa succesorala iar sotia impreuna cu cei doi frati o cota ¾ in parti egale.
In cazul in care casa a fost cumparata de socrul dvs. inainte de casatoriei sau a fost mostenita in masa suucesorala intra intreaga casa.

Daca a fost cumparata in timpul casatoriei cu soacra dvs. atunci este bun comun al celor doi iar in masa succesorala intra doar jumatate din casa, cealalta jumatate fiind bun propiu al soacrei.

Pentru imbunatatirile pe care le-ati facut la casa aveti un drept de creanta.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
soacra nu este trecuta in contract. numai asa au renuntat fratii lui socru la partea lor daca ea nu e trecuta in contract.
Contractele sunt vanzarea-cumparare, donatia , imprumutul, etc.

Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire serbuvali serbuvali Buna ziua, Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala. Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)