avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru bebe2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru bebe2

Bună seara!
În prezent mă aflu în concediu pt creștere copil. Băiețelul împlinește 2ani în 16.08.2021, știu că ultima lună îi revine tatălui (16iulie-16august).
Acum sunt însărcinată din nou, bebe2 urmând să se nască undeva la sfarșitul lui noiembrie.
Întrebarea mea este: În cazul în care nu am cu cine să-l las pe bebe1, iar eu nu mă pot întoarce la serviciu, mai pot să primesc indemnizație pentru bebe2, în condițiile în care din 16iulie până în noiembrie, nu o să mai lucrez în astea 4luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 6 Aprilie 2021
Da, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC2.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie bebe2 in timpul ccc bebe1 CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: in decembrie 2010 am nascut bebe1, urmand ca in iulie 2012 sa nasc bebe2, deci cand bebe1 va avea 1,6 luni. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie bebe2 Alissia.rox Alissia.rox Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu aceasta problema. In 20.06.2016 am nascut bebe1. M’am incadrat ca aveam lucrat mai bine de 12 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? am fost angajata ... Mihaela sabina Mihaela sabina Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata 6 ani consecutiv la aceeași firma. Din martie pana în iunie am fost în șomaj, datorita ... (vezi toată discuția)