avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lucrez de doi ani la o firmă din Galați ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lucrez de doi ani la o firmă din Galați pe tir. ...

Buna ziua. Lucrez de doi ani la o firmă din Galați pe tir. In momentul angajari am mers la Galați pentru interviu unde ni sa spus ca vom lucra pe Franța curse Franța belgia olanda. Ajunsi in Franța am primit contractul pe romania plus atestat de detasare care prevede 35 euro diurna zilnica si 9 euro pe ora. In momentul în care dupa doi ani mi sa desfacut contractu abuziv si am cerut socoteala am descoperit ca de fapt eu nu am fost detasat ci delegat. Firma mi a aruncat in nas ordine de delegatie facute pe fiecare luna de pe 1 pe 30 ale lunii chiar si in luna cand eu am fost acasa. Nelamurirea mea este se poate face delegare 10 luni din an pentru ca eu am stat in franta si 7 luni si 4 luni lucru care reiese de pe cardul tahograf. Si nu am prestat nici macar o zi munca pe romania. Plus ca mi se spune ca atestatul de detasare este facut numai si numai pentru a circula pe franta
Cel mai recent răspuns: Luiza madalina , utilizator 13:52, 6 Aprilie 2021
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult. Inca ceva. Delegarea este prevazuta in contractul de munca pentru ca eu am avut doar atestatul de detasare prelungit din 6 in 6 luni. Se poate face si delegare si detașare in acelasi timp

Cornel Vasile a scris:

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Luiza madalina, utilizator
În același timp nu poate fi și detasat și detașat.
Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

În același timp nu poate fi și detasat și detașat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O informatie va rog chitoiu chitoiu Servus tuturor ! Sunt sofer profesionist si lucrez in spatiul european . Sunt interesat daca firma trebuie sa-mi pkateasca diurna zilnica si care este ... (vezi toată discuția)
Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)
Rezident in olanda dar angajat in romania? claudiu.dogariu claudiu.dogariu Poți fi angajat in România dar detașat (sau delegat) cu un contract de munca pe o perioada nedeterminata in Olanda si aici in Olanda sa ma inregistrez la ... (vezi toată discuția)