avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ...

Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in Romania si care autoritate imi poate confirma acest lucru. Am facut numeroase plangeri:
- la sectia nr. 15 de Politie ( corespunzatoare ultimului domiciliu al ei al fiului nostru) care au pasat rezolvarea la Politia din Bragadiru ( inca nu am raspiuns de la ei),
- la DGASPC4 ( Protectia Copilului sect.4) care au pasat rezolvarea catre IGP- Evidenta Populatiei)
- la serviciu pasapoarte- care au confirmat ca fiul meu nu are pasaport valabil si nu s-a facut altul nou
-la Politia de Frontiera - astept raspuns in termen de 30 zile
- la Consulatul rus si la Ambasada Rusa din Romania - astept raspuns in termen de 30 zile.
Avem in derulare 2 dosare, unul de divort si o ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita minor
Mentionez ca pana acum nu s-a prezentat la ordonanta, iar la ultimul termen de la dosarul de divort avocata ei ne-a prezentat o procura emisa la un notariat din Moscova pe data de 15.02.2021 prin care este autorizata de clienta ei ( fosta mea sotie ) sa o reprezinte pe toata perioada procesului pe o durata de pana la 3 ani.
Acest document mi-a ridicat semne de intrebare privitor la actualul ei domiciliu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Daca fac plangere penala pentru rapire internationala, unde se face si se va intampla?
Ce efect vor avea ordonanta si hotararea judecatoreasca daca eu nu voi putea sa-mi vad fiul ?
Mentionez ca in Rusia nu se poate intra decat pe baza de invitatie si pana in oct.2021 au sistat zborurile Bucuresti-Moscova.

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: DerLehrer , utilizator 12:23, 21 Mai 2021
Vad ca intentionati sa intrati in polemica cu mine doar pentru faptul ca nu consider ca o femeie (N:B sunt femeie și mama înainte de a fi avocat) poate dispune după bunul plac de copilul care este al ambilor părinți. Stilul îmi pun copilul în valiza și plec cu el unde mi se nazare îmi rezulta egal cu conceptul : eu te-am făcut eu te omor. Legătură între doi soti se poate rupe, dar părinți raman amândoi pana la moarte, deci niciunul dintre parinti nu are dreptul sa rupă legătură copilului cu celălalt părinte pe motive de gelozie șamd. altfel Caragiale a fost și rămâne un mare dramaturg, dar e vorba de teatru nu de viață reala. Interpretați greșit spusele mele și am explicat de atâtea ori încât nu are sens sa mă repet. citiți Codul Civil , Codul Penal și regulamentul UE. Eu nu fac lecții de drept pe forum. În privința unui caz de recuperare dintr-o țară islamica, da, cazul îmi aparține dar nu voi face niciodată publica situația și cazul respectiv. Și nu va gândiți la acțiuni 007, ci doar la proceduri legale care au avut în acel caz un final fericit. Nu cunosc alte cazuri. Da, am avut cazuri de reimpatriere a copilului care avea dubla cetățenie, țară din UE, și în care mama deasemenea a gândit ca e mai părinte decât celălalt pe motiv ca l-a născut, Același lucru și dacă tatal procedează în acest fel. Legea este clara și cum se spune unde-i lege nu-i tocmeala. Văd ca aveți multe informații despre presupusa viață a soției cu soțul și amanta..credeam ca suntem pe un forum juridic. Nu se face vorbire aici de divorț ci de sustragere internațională de minor, ca va place sau nu aceasta este încadrarea juridica. Și cu aceasta am încheiat acest subiect.
Lasati-ma cu rapirea, domnului ii pare rau ca nu a depus plangere acum 3 ani cand a plecat doamna de acasa fara acordul lui! V-am rugat sa imi precizati cam pe unde exista aceasta infractiune. In care cod penal? Pe langa faptul ca nu ati citit toate mesajele, si nu ati inteles nimic din ce am spus, mai interpretati si cum va convine cuvintele mele! Nu am spus vreodata ca sunt de acord, ci doar ca inteleg pana la un punct situatia. Pentru o femeie care nu cunoaste limba si nu s-a integrat aici, cam greu sa ramana aici. Am spus ca inteleg, pt ca era previzibil si de asteptat. Chiar si domnul si-a pus aceasta problema in mesajele anterioare. Cat despre informatiile pe care le detin, sunt cele expuse de sot! Am avut curiozitatea sa citesc toate postarile domnului. Si cu asta am incheiat ca deja ati inceput cu atacuri la persoana si nu cred ca e scopul forumului.
Da, este o confuzie intre scoaterea minorului din domiciliul de pe strada cutare, dar in acelasi oras, cu scoaterea minorului din Romania. Prima nu este infractiune, a doua este. Cel putin prin prisma autoritatilor romane.
Evident ca da dl.tgeorgescu. Sustragerea internațională de minor la care m-am referit tot timpul nu este același lucru cu mutarea mamei cu copilul din domiciliul conjugal fără ca tatal sau fie anunțat sau sa se fi discutat acest lucru. În primul caz se aplica Regulamentul UE și Conventia de la Haga , iar în al doilea care nu se poate numi abandon de familie dacă se dovedește ca minorul este îngrijit și are toate condițiile de viață art.378 Cod Penal dar atentie în acest al doilea caz intervine art.483 CC
""dreptul părintelui de a avea legături personale cu copilul.Modalităţile de a avea legături personale cu copilul sunt, e.g.: vizitarea copilului la locuinţa lui, vizitarea copilului în timpul în care el se găseşte la şcoală, petrecerea vacanţei de către copil cu fiecare dintre părinţii lui.
dreptul de a stabili locuința copilului. Copilul minor locuieşte la părinţii săi. Dacă părinţii nu locuiesc împreună, aceştia vor stabili, de comun acord, locuinţa copilului. În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă hotărăşte.
Deci hotararile în ambele cazuri n u se iau unilateral, acest lucru este clar.
Deci aici ne aflam în ambele situații : una prevăzută de Codul civil și a doua prevăzută de regulamentul European și Conventia de la Haga cu privire la sustragere (răpire dacă doriți acest termen) de minor. . Acestea fiind zise chiar am încheiat cu acest subiect. l-am sfătuit deja pe Der Leher. cu ce are de făcut. O zi buna tuturor.
Revin si eu ca nu am reusit pana acum sa raspund:

Consider ca putea fi considerata ca infractiune pentru ca mi-a interzis sa am orice contact cu copilul timp de 9 luni, nici sa vorbesc, nici unde locuieste, cum traieste, la ce gradinita este, nimic, adica privarea dreptului meu de a fi tata, pe principiul ca mama este Dumnezeul lui si ea decide asupra copilului.
Si nu inteleg de ce s-a crezut ca sotia a plecat din casa ca eu as fi avut alta relatie.
Aveam o viata de familie normala, nu am avut legaturi extraconjugale, ne mai certam ca nu ne ajungeau banii si ea tot timpul isi dorea mai mult. Deci nu este vorba sa stea in casa cu amanta mea, Doamne fereste.
Referitor la limba romana, i-am platit 2 cursuri, intelegea limba insa nu vroia sa o vorbeasca, noi ne intelegeam in limba engleza intre noi, ne era mai rapid si comod. Oricum s-a integrat in Romania si a lucrat la 2 multinationale, imi zicea ca ii place si are multi prieteni si ca nu e interesata sa mai plece in Rusia.
Comunicarea noastra s-a reluat prin intalnirea la un cabinet de avocati (unul din ei era vorbitor si de limba rusa), loc unde mi-am revazut sotia dupa atata timp de cand a plecat de acasa. Aici am stabilit ca spre binele copilului este bine sa facem divort amiabil prn notariat si sa avem un program de vizita clar. Am fost de acord, insa a ramas sa negociem unele conditii, Mentionez ca la una din ele isi dorea sa imi dau acordul sa poata iesi cu copilul din tara ori dorea, lucru pe care am fost de acord dar numai punctual, sa stiu data plecarii, locul si data intoarcerii.

tgeorgescu a scris:

Da, este o confuzie intre scoaterea minorului din domiciliul de pe strada cutare, dar in acelasi oras, cu scoaterea minorului din Romania. Prima nu este infractiune, a doua este. Cel putin prin prisma autoritatilor romane.

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)