avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva?
Discuție deschisă în Executare silită

Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva?

Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament?
ondin_y a scris:

Fiind un forum cred ca toata lumea isi poate expune liber parerile si opiniile fara ca alt coleg mai fara obraz sa faca comentarii rautacioase, deoarece nu este nimeni obligat sa urmeze un sfat de aici decat in masura in care il gaseste util si conform cu propria opinie.
Asa ca hai sus cu bun simtul si jos cu cenzura.


Fiind un forum juridic ... femeia de servici de la Baroul X poate sa isi dea si dansa cu parerea, ca doar e libera exprimarea, nu? Acest forum este accesat de persoane care au nevoie de un sfat juridic, cred eu, si nu de opiniile oricarei persoane neavizate.

As tinde sa apreciez o persoana care, daca nu cunoastre suficient de precis un anumit domeniu, este mai rezervata sa exprime o parere neavizata, de "specialisti" este plina Romania, si inclusiv domeniul juridic.

Si, discutand de acelasi bun simt pe care i-l afirmi, trebuie sa recunosc partial justetea expunerii tale, in sensul ca un tert creditor chirografar va duce o munca nejustificat de grea si de costisitoare pentru a obtine o foarte mica valoare din creanta pe care o urmareste, intr-un asemenea caz.

Si eu vreau ca bunul simt sa fie apreciat, insa pentru asta trebuie ca, in prim rand, persoanele care i-l cauta sa dea dovada de el cu prioritate!
teoria ca teoria dar dupa cum vedeti 'praftica' ne omoara si cum orice demers juridic trebuie musai sa se lase si cu o finalitate palpabila, ca asa degeaba muncesti numai sa zici ca faci ceva. doar nu lucram toti in guvern.
:)
Orice bun imobil care este ipotecat poate fi executat de catre o terta persoana care este la randul sau creditor ! Nu este nevoie de acordul creditorului in favoarea caruia s-a instituit ipoteca de rangul I!
Daca insa valoarea ipotecii este mai mare sau egala cu valoarea obtinuta in urma evaluarii imobilului in faza de executare silita , creditorul in favoarea caruia este constituita ipoteca de rangul I poate opta pentru asa numita procedura de dare in plata (intrebati un executor judecatoresc ) si , in contul datoriei , i se va da in plata imobilul ipotecat! In aceasta varianta , creditorul cu ipoteca de rangul II va sta si se va uita putin spre soare!
Totul depinde de valoarea primului credit sau imprumut deoarece , este evident ca daca aceasta valoare este egala sau mai mare decat valoarea imobilului , orice alt creditor nu va face decat sa isi piarda timp si bani vrand sa execute imobilul respectiv!B-)
Daca valoarea creantei creditorului ipotecar este mai mare sau egala cu suma realizata prin vanzarea bunului, creditorul urmaritor neipotecar din nou nu incaseaza nimic din creanta sa, avand dreptul doar la restituirea cheltuielilor de executare silita avansate. Acesta ar fi singurul castig legal - recuperarea cheltuielilor de executare silita avansate.

Diana Persa a scris:

Daca valoarea creantei creditorului ipotecar este mai mare sau egala cu suma realizata prin vanzarea bunului, creditorul urmaritor neipotecar din nou nu incaseaza nimic din creanta sa, avand dreptul doar la restituirea cheltuielilor de executare silita avansate. Acesta ar fi singurul castig legal - recuperarea cheltuielilor de executare silita avansate.

deci in concluzie, dupa cum am mai spus, si s-au aruncat degeaba cu hartii spre mine, este practic o munca in zadar si nici o banca nu va executa silit prea curand un imobil ipotecat in favoarea altui creditor?
toata lumea este de acord?
se mai opune cineva?
abtineri?
:)

Alte discuții în legătură

Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)