avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Buna ziua!
Sunt administratorul unui SRL care are datorii foarte mari catre bugetul de stat si catre furnizori si as dori sa inchid societatea. Cum procedez, care ar fi calea cea mai scurta de a inchide aceasta firma/?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 15:16, 5 Ianuarie 2010
puteti incepe procedura dizolvarii voluntare dar acele datorii tot trebuie achitate.
Stiu ca datoriile tot vor trebui achitate, dar pentru dizolvarea voluntara va trebui numit un lichidator judiciar? sau cum se procedeaza, care sunt etapele, foarte pe scurt...?
lichidatorul il numeste adunarea generala a asociatilor din lista celor autorizati.
pasii care trebuie urmati ii gasiti aici: [ link extern ]
Multumesc frumos!
- nu trebuie numit lichidator judiciar la datorii (indiferent de marimea lor) - daca doriti dizolvare voluntara. specificati clar in actul aditional cum stingeti pasivul si cum se imparte ce mai ramane.

www.onrc.ro formalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl darada darada Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitete versus lichidare nracolta nracolta Am un SRL, neplatitor de TVA. Sotia este unicul angajat. Ea vrea sa trea ca la PFA. Care este procedura si care ar fi varianta optima si rapida? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)