avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Care este posibilitatea ca un testament sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Care este posibilitatea ca un testament sa fie atacat ...

Buna ziua. Care este posibilitatea ca un testament sa fie atacat si sa aiba castig de cauza rudele, in cazul in care bunurile persoanei decedate sunt lasate unor persoane care nu sunt cele mai apropiate rude? Ar fi vorba de un imobil si un cont in banca. Mentionez ca rudele cele mai apropiate ar fi surorile doamnei, decedata neavand sot si copii.
Cel mai recent răspuns: tamara.ungureanu88@gmail.com , utilizator 10:34, 7 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca persoana a avut discernamant cand si-a facut testamentul, nu exista motiv de a-l ataca.
Si daca totusi una din surori decide sa il atace, ar putea avea cumva castig de cauza? Avand in vedere ca persoana decedata a avut discernamant, chiar si adeverinta ca e in toate facultatile mintale la momentul redactarii testamentului, de la medic psihiatru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai la asta m-am referit, singurul motiv pt care va poate da in judecata ( si ar avea casrig de cauza)e ca doamna nu a avut discernament, pt asta ar avea castig de cauza. Daca avea discernament, va da degeaba in judecata.
Am inteles, multumesc mult. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament rude indepartate sisjsnsm sisjsnsm Buna seara! Daca intr-o familie X si Y sunt surori (X mi-a fost bunica) si Y (matusa mai indepartata in viata, de gradul 1 sa zicem). Intrebarea se raporteaza ... (vezi toată discuția)
Testament bucur2008 bucur2008 O doamna care ma cunoaste de cand eram copil (nu are copii, frati/surori, parinti si a facut deja succesiunea de la sotul decedat in urma cu mai bine de cinci ... (vezi toată discuția)
Debilitate.....punere sub interdictie andrada_sb andrada_sb Buna ziua. As dori sa va adresez si eu o intrebare. In cazul in care printr-un certificat medical se constata faptul ca o persoana este debil mintal, instanta ... (vezi toată discuția)