avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va cer lamuriri la urmatoarea speta In anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va cer lamuriri la urmatoarea speta In anul 2017 am ...

Buna ziua
Va cer lamuriri la urmatoarea speta
In anul 2019 am platit un avans de 68 de mii de euro unui dezvoltator pentru un apartament, urmand sa achit diferenta de 40 de mii la finalizare. Din motive obictive nu il mai pot achita si am decis cesiunea apartamentului urmand ca cel care cumpara sa vireze dezvoltatorului diferenta de 40 de mii plus suma de bani cuvenita mie. Aceasta tranzactie se face prin contract cesiune la antecontractul de vanzare cumparare.
Intrebare mea este
Sunt obligata sa platesc Tva tinand cont ca in ianuarie am vandut o locuinta cu 18 mii de euro?
Se poate considera actiune cu caracter repetitiv?
Va multumesc frumos pentru ajutor
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021
adriana#, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriana# , utilizator 22:24, 8 Aprilie 2021
Nu, nu instrainati dreptul de proprietate asupra imobilului ci doar drepturile si obligatiile care deriva dintr-un contract (chiar daca acesta priveste un imobil). In sensul prevazut de codul fiscal, nu e o activitate cu caracater de continuitate prin care urmariti obtinerea unui profit prin vanzarea de mai mult de un bun imobil pe an. E in regula.
Va multumesc mult

Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii financiare vanzare apartament adriana# adriana# Buna ziua Va cer lamuriri la urmatoarea speta In anul 2019 am platit un avans de 68 de mii de euro unui dezvoltator pentru un apartament, urmand sa achit ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!!!!!!!!!!!!!! acremene acremene In 03.12.07 prin un antecontract de de construire si vanzare -cumpare am platit suma de 40000 euro pt un ap in faza de proiect cu finalizare in ... (vezi toată discuția)
Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)