avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul soțului meu la moștenirea mea.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul soțului meu la moștenirea mea.

Tatăl meu a murit acum 3 saptamani. Suntem 3 surori si mama care ar vrea sa facem succesiunea după tata. (O garsonieră si o casa la tara in care locuiau parintii). Eu sunt căsătorită si am o fetita. Sotul meu are vreun drept la moștenirea ce-mi revine mie? El vrea neaparat sa fac succesiunea zicand ca are si el drept la ce e al meu.
Si daca nu facem acum succesiunea este vreo problemă? Eu personal as vrea sa ramana totul asa deocamdată si sa facem împărțirea când n-o mai fi nici mama. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2021
Lcvt, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:25, 11 Aprilie 2021
Atâta timp cât domnul nu a contribuit cu vreo suma de bani la acele imobile nu are nici un drept, doar în cazul în care domul renova sau mai construia, si avea toate bonurile atunci avea un drept, dar asa este moștenirea dumneavoastră și nu are nici un drept!

Lcvt a scris:

Tatăl meu a murit acum 3 saptamani. Suntem 3 surori si mama care ar vrea sa facem succesiunea după tata. (O garsonieră si o casa la tara in care locuiau parintii). Eu sunt căsătorită si am o fetita. Sotul meu are vreun drept la moștenirea ce-mi revine mie? El vrea neaparat sa fac succesiunea zicand ca are si el drept la ce e al meu.
Si daca nu facem acum succesiunea este vreo problemă? Eu personal as vrea sa ramana totul asa deocamdată si sa facem împărțirea când n-o mai fi nici mama. Multumesc

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mostenirile sunt bunuri propii la care sotul dvs nu are niciun drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
Deci cota pe care o veti moșteni de la tatăl dvs este bun propriu. Asta înseamnă că atât timp cât sunteti in viața, soțul nu are niciun drept și nici nu se va împărți în caz de divorț.
Dacă decedați dvs prima, soțul va moșteni 1/4, iar copilul dvs 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat mostenitor doru6 doru6 Unei rude de-ale mele i-a murit intai mama, mai tarziu tatal, dupa care i-a murit si o sora la scurt timp. Mama si tatal aveau un apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire aurora1967 aurora1967 tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)