avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Soțul meu a lucrat un an și doua luni cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Soțul meu a lucrat un an și doua luni cu contract ...

Buna ziua! Soțul meu a lucrat un an și doua luni cu contract individual de munca la o firma ce se ocupa cu foraj, făcea puțuri de apa! Șeful i-a desfăcut contractul de munca cu art 55 lit b fără da soțul meu sa știe și fără sa semneze nimic! L-a lăsat acasa de Crăciun urmând sa înceapă lucrul in Februarie pe motiv ca este prea frig! Pe 2 Februarie văzând ca șeful nu îl cheama la munca l-a sunat și acesta a zis ca a început munca de doua săptămâni cu colegul celălalt ca și-a adus pe altcineva in locul soțului meu și ca nu l-a chemat la lucru ca celălalt a sunat primul! L-a întrebarea soțului meu ,, cu mine ce faci’’ șeful i-a zis ca te iau la lucru la sfârșitul lui Martie când îmi vine celălalt utilaj, l-a întrebat dacă mai are contractul activ și i-a zis ca da! S-a făcut sfârșitul lui Martie și soțul l-a sunat pe șef din nou sa îl întrebe de munca acesta zicându-i de data asta ca dacă este graba sa își caute in alta parte! Am fost la forțele de munca unde am constatat ca avea încetat contractul de munca de pe 6 Ianuarie 2021! Evident i-am făcut sesizare la Itm pentru ca soțul meu nu a cerut demisia, nu a semnat nimic nu a primit nici bani pe concediul de odihna și nici lichidare ! In urma controlului de la Itm am fost înștiințați ca statele de plata , concediul de odihna și cererea de demisie poarta in dreptul numelui lui o semnătura! Va rog frumos sa mă sfătuiți ce putem face in acest sens pentru ca soțul nu a semnat nimic! Șeful susține ca are 5 martori , ca nu este problema lui dacă nu știe ce a semnat! Dar soțul nu a semnat nici o data nimic! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 13 Aprilie 2021
Sa actioneze in instanta pentru anularea incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? anany anany La sfarsitul lunii ianuarie sotul meu a fost instiintat telefonic de administratorul magazinului unde lucreaza ca trebuie sa intre in concediu de odihna 2 ... (vezi toată discuția)
Concediere tavitatavita tavitatavita buna seara! Angajatoarea mea mi a spus sa plec acasa de la munca urland. Eu am plecat cum as fi putut ramane daca angajatorul meu mi a zis asa ceva. ... (vezi toată discuția)
Seful refuza sa imi acorde concediu de odihna oana_catalina oana_catalina Buna ziua, Cum sa procedez in cazul in care seful meu refuza sa imi aprobe cererea de concediu de odihna pentru perioada sarbatorilor?mentionez ca am 21 zile ... (vezi toată discuția)