Buna ziua.
As dori sa stiu daca se poate achizitiona un imobil , proprietari fiind doi soti divortati, care fac partajul.
ideea e ca as dori sa stiu daca se poate cumpara doar jumatatea unuia dintre soti, si in ce conditii.
Va multumesc
Buna ziua, situatia juridica a imobilului aflat in proces de partaj este incerta, astfel ca este recomandabil sa asteptati sa se definitiveze partajul. De exemplu, daca sotii nu se inteleg/nu se vor intelege cu privire la partajarea bunului, riscati ca sotului de la care vreti sa cumparati sa i se poata stabili o cota de contributie mai mica la achizitionarea imobilului decat ceea ce cumparati dvs., Totodata, riscati ca imobilul sa fie atribuit celuilalt sot, iar sotul -vanzator sa primeasca o sulta si atunci vanzarea ar ramane fara obiect. Exemplele pot continua.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca ar fi avut partajul facut, puteati cumpara cota unui sot. Daca vor sa inceapa partajul, , nu puteti cumpara pt ca sotii sunt proprietari in devalmasie, nu au o cota determinata, acum, prin partaj, se determina.
Puteti cumpara, nu o cota din ap, ci cel mult, drepturile litigioase ale unui sot.
Bună ziua!
Așa cum au scris și cei dinaintea mea, nu este recomandabil sa cumpărați acum 1/2 din bunul imobil respectiv! Așteptați să se facă întâi partajul pe imobil și apoi cumpărați daca doriți într-adevăr acel apartament! Dacă nu țineți neapărat să cumpărați acel imobil, recomandarea este sa va orientati spre un alt imobil fara probleme!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti