avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil aflat in partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil aflat in partaj

Buna ziua.
As dori sa stiu daca se poate achizitiona un imobil , proprietari fiind doi soti divortati, care fac partajul.
ideea e ca as dori sa stiu daca se poate cumpara doar jumatatea unuia dintre soti, si in ce conditii.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
autogeneral, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:36, 16 Aprilie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, situatia juridica a imobilului aflat in proces de partaj este incerta, astfel ca este recomandabil sa asteptati sa se definitiveze partajul. De exemplu, daca sotii nu se inteleg/nu se vor intelege cu privire la partajarea bunului, riscati ca sotului de la care vreti sa cumparati sa i se poata stabili o cota de contributie mai mica la achizitionarea imobilului decat ceea ce cumparati dvs., Totodata, riscati ca imobilul sa fie atribuit celuilalt sot, iar sotul -vanzator sa primeasca o sulta si atunci vanzarea ar ramane fara obiect. Exemplele pot continua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ar fi avut partajul facut, puteati cumpara cota unui sot. Daca vor sa inceapa partajul, , nu puteti cumpara pt ca sotii sunt proprietari in devalmasie, nu au o cota determinata, acum, prin partaj, se determina.
Puteti cumpara, nu o cota din ap, ci cel mult, drepturile litigioase ale unui sot.

Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Așa cum au scris și cei dinaintea mea, nu este recomandabil sa cumpărați acum 1/2 din bunul imobil respectiv! Așteptați să se facă întâi partajul pe imobil și apoi cumpărați daca doriți într-adevăr acel apartament! Dacă nu țineți neapărat să cumpărați acel imobil, recomandarea este sa va orientati spre un alt imobil fara probleme!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea ... Dana.men Dana.men Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea intrebare. am mostenit un teren de 900 mp pe care este si o casa, suntem 2 proprietari unul ... (vezi toată discuția)
Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea ... oliver mandic oliver mandic Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea căsătoriei și pe care se construiește după căsătorie o casă, în cazul unui divorț ... (vezi toată discuția)
In caz de despartire (necasatoriti) cum se procedeaza cu apartamentul luat pe credit? OlgaF OlgaF Buna seara, Eu si prietenul meu am cumparat apartament cu credit imobiliar acum 5 luni (50%-50% in contract), desi eu am cheltuit 20K euro pana acum si el ... (vezi toată discuția)