avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu următoarea situație. ...

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu următoarea situație. Eu sunt moștenitor testamentar al unei persoane pe un apartament. El în momentul cumpărării (1979)a fost căsătorit și persoana respectiva a fost trecuta pe acte. Apartamentul a fost luat în rate, pe care le-a achitat din salariul lui(poprire pe salariu) Ei au divorțat și nu au făcut partaj.(1989) Dansa a plecat în altă localitate și a decedat în 1997. Nu au avut copii. Eu nu pot dezbate succesiunea pt că nu cunosc alte informații despre doamna respectiva. Cum pot rezolva?
Cel mai recent răspuns: Amonyca , utilizator 09:28, 15 Aprilie 2021
Buna ziua, dvs. mosteniti 1/2 din apartament reprezentand cota dreptului de proprietate comuna a defunctului care v-a gratificat prin testament. Fosta sotie a acestuia avea in proprietate cealalta jumatate in cota indiviza ca urmare a regimului matrimonial al bunurilor comune. Atata vreme cat la data decesului testatorului dvs., acesta era divortat, doamna nu il mosteneste, ceea ce inseamna ca este straina de mostenire. Dansa ar fi coproprietara cu dvs. in baza faptului ca a sotii au dobandit bunul in timpul casatoriei. Daca va este refuzata dezbaterea succesiunii testatorului pe cale notariala, singura varianta este sa va adresati instantei.
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns, dar dacă nu găsesc /nu cunosc moștenitorii doamnei cum pot dezbate succesiunea în instanță? Cum pot proceda? Mulțumesc

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, dvs. mosteniti 1/2 din apartament reprezentand cota dreptului de proprietate comuna a defunctului care v-a gratificat prin testament. Fosta sotie a acestuia avea in proprietate cealalta jumatate in cota indiviza ca urmare a regimului matrimonial al bunurilor comune. Atata vreme cat la data decesului testatorului dvs., acesta era divortat, doamna nu il mosteneste, ceea ce inseamna ca este straina de mostenire. Dansa ar fi coproprietara cu dvs. in baza faptului ca a sotii au dobandit bunul in timpul casatoriei. Daca va este refuzata dezbaterea succesiunii testatorului pe cale notariala, singura varianta este sa va adresati instantei.

Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Amonyca, utilizator
Moștenitorii nu au fost găsiți pe cale notariala.

Amonyca a scris:

Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns, dar dacă nu găsesc /nu cunosc moștenitorii doamnei cum pot dezbate succesiunea în instanță? Cum pot proceda? Mulțumesc

Madalina Pascu a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral dupa fostul sot defunct bms bms Doamna E. si sotul a cumparat din fondul locativ de stat un apartament, in 1992, contractul prevedea plata in rate catre proprietar adica catre primarie. In ... (vezi toată discuția)
Mostenire - bun propriu, bun comun gabitza_36 gabitza_36 buna ziua am o intrebare pt dumneavoastra de curand am primit o mostenire si as vrea sa stiu daca de aceasta mostenire va putea beneficia si sotul meu adica,sa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez, sfat. Imparatul Imparatul Acuma vreo 5 ani am cumparat o casa, de la o doamna mai in varsta. Aceasta a omis sa facem actele de vanzare-cumparare, dar nu este de rea credinta. Am fost la ... (vezi toată discuția)