avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune vanzare cu vanzator decedat ulterior, fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune vanzare cu vanzator decedat ulterior, fara succesiune facuta

Bunica mea impreuna cu fiul fratelui ei, au vandut impreuna in 2016 cateva terenuri agricole, catre o persoana juridica in baza unei promisiuni incheiate ls notar. Firma nu a reusit sa intabuleze toate terenurile, intre timp in 2017 bunica a decedat, iar acum in 2021 fia cumparator doreste sa incheie si sa devina proprietara. Nu s a facut succesiunea in urma decesului bunicii de catre cei doi copii ai ei, iar acestia nu doresc sa o faca nici acum. Daca firma va apela la instanta, cei doi copii pot fi obligati sa faca succesiunea? Pot fi chemati in instanta sau implicati legal in vreun fel? Nu se doreste intocmirea succesiunii, dR sunt de acord cu vanzarea facuta de mama lor. Nu doresc insa sa fie implicati in vreun fel. Cum pot fi afectati daca se actioneaza in instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:51, 18 Aprilie 2021
mai sunt ceva intrebari: terenurile s-au vandut sau nu? o promisiune nu e un contract de vanzare cumparare. cumparatorul a achitat pretul cerut? ce scrie in contractul de promisiune cu privire la situatia disparitiei (partiale) uneia din parti?
Banii s au virat in contul unei nepoate a bunicii, fapt mentionat si in promisiune. Mai este mentionat si ca din acea data, firma va administra terenurile, dar si ca ambele parti trebuie sa semneze contractul pana la o anumita data.
Este mentionat doar daca vanzatorul refuza sa semneze contractul, atunci trebuie sa ii rampurseze suma incasata de 2 ori, iar pentru cumparator ca are dreptul sa actioneze in instanta pentru a deveni proprietar. Vanzatorul nu refuza, dar e decedat...
Celalalt vanzator mentionat in contract, inca traieste, doar bunica a decedat in 2017.

adriandimitriu a scris:

mai sunt ceva intrebari: terenurile s-au vandut sau nu? o promisiune nu e un contract de vanzare cumparare. cumparatorul a achitat pretul cerut? ce scrie in contractul de promisiune cu privire la situatia disparitiei (partiale) uneia din parti?

acestea sunt clauzele generale. cel mai simplu lucru este sa aratati toate documentele unui avocat caruia sa-i cereti o consultatie. fiindca am impresia ca mostenitorii au si alte motive sa nu faca succesiunea.
aceasta trebuie facuta oricum, mai devreme sau mai tarziu. la presiunea cumparatorului (in instanta) sau la notariat.
cumparatorul poate cere inceperea succesiunii, fiindca are un interes legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Tascmob Tascmob Buna ziua, am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea speta: mama mea impreuna cu fratii ei au vandut casa parintesca in care au crescut, de vreo 3 ani. Pe ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)