avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legalitatatea colectarii sevei de mesteceni pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legalitatatea colectarii sevei de mesteceni pe domeniul public.

Buna ziua. Care este cadrul juridic legal pentru o persoana fizica de a culege / colecta zilnic seva de mesteacan si orice alte fructe din copaci situati in parcuri , paduri, pe strazi sau in curtea unor institutii?
Colectarea sevei de mesteacan/arțar se face prin gaurirea trunchiului cam la 5o cm de sol cu burghiu de 8 mm pe adâncimea de 2-3 cm si dupa introducerea unui furtun de plastic etanș în gaură iar celălalt capat in sticla de 5l , colectandu-se primavara vreo 10-14 zile, apoi se etanseaza gaura cu ceara de albine.
Ce aprobari si autorizatii sunt necesare si unde trebuie sa ma adresez?
Care este Legea care reglementeaza aceasta fapta si care sunt eventualele sanctiuni in cazul lipsei aprobarilor si autorizatiilor necesare? Exista facilitati si scutiri pentru persoanele cu handicap grav cu sau fara insotitor?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Parcurile si strazile sunt proprietatea municipalitatii si fac parte din domeniul public, fiind interzisa folosirea in interes privat a bunurilor ce se afla in perimetrul acestora. Despre padure si curtea institutiilor, este nevoie de acordul proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu apometrele Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii de curte: cum le pot desființa legal canalizările făcute pe terenul meu? ContSters441080 ContSters441080 Buna ziua, as dori sa stiu ce solutii legale exista pentru urmatoarele situatii: 1. vecinul din laterala casei mele isi deverseaza apa menajera intr-o ... (vezi toată discuția)
Sa ne jucam de-a scrisul :) ContSters109653 ContSters109653 A fost odata ca ca ca niciodata, pe vremea cand pamantul era mai mult lat decat lung, un scriitor iscusit intr-ale slovei, caruia tare ii mai placea sa-si ... (vezi toată discuția)