avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura la notar

As dori sa stiu daca mama imi poate face o imputernicire la notar sa o reprezint in fata notarului in legatura cu un partaj voluntar?
Daca nu se ajunge la o intelegere o pot reprezenta si in instanta cu acea procura?
Mentionez ca mama impreuna cu cu cei 2 frati si bunica mea au dobandit de curand prin efectul prescriptiei de lungă durată dreptul de proprietate asupra unui teren si imobil,urmand a se dezbate succesiunea deoarece unul dintre frati doreste sa ramana cu tot.
:help:De asemenea cand ma sfatuiti sa fac acea procura inainte sau dupa ce v-a sosi hotararea judecatoreasca si se vor scurge cele 15 zile de recurs.
Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:00, 5 Ianuarie 2010
buna seara!
procura o veti face dupa ce va ramane hotararea definitiva si irevocabila.
dr s-au transmis direct in patrimoniul celor care au promovat actiunea in constatarea uzucapiunii.
obiectul procurii va fi doar pentru partajarea acestui teren.
Va multumesc pt raspuns.
Sa inteleg ca in cazul in care nu se ajunge la o intelegere la notar va trebui sa se faca o alta procura pt a o reprezenta in tribunal?
da procura pt instanta este o procura speciala.
dar cred ca in cuprinsul aceleiasi procuri ar putea fi inserat si un astfel de mandat.
In cuprinsul aceleiasi procuri va poate mandata pentru reprezentarea in fata notarului public si totodata pentru sesizarea instantei/reprezentare in fata instantei daca se vor ivi neintelegeri.
Specializarea procurii nu trebuie dusa la extrem. Nu inseamna ca trebuie data pentru o singura operatie juridica. Ea poate sa cuprinda mai multe operatii, dar anume determinate ("special" aratate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare nonna nonna la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data? (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Procura speciala reprezentare dosar civil uzucapiunea Natalia22 Natalia22 Buna ziua, Am fost imputernicita intr-un proces de uzucapiunea de catre mama mea si as dori sa stiu daca se poate face actele de carte funciare pe numele ... (vezi toată discuția)