avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! Sunt studenta însărcinată in 9 luni și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! Sunt studenta însărcinată in 9 luni și as vrea ...

Buna ziua ! Sunt studenta însărcinată in 9 luni și as vrea va rog sa știu ce drepturi banesti am. Știu despre indemnizația de creștere a copilului, dar ma interesează dacă beneficiez și de alt ajutor. In Republica Moldova se da indemnizație unica la nașterea copilului și as vrea sa știu dacă se acorda și la noi . Am auzit unele mămici studente ca au primit acest ajutor din partea facultății pe care o urmau, insa când m am interesat la secretariatul facultății mi s a spus ca nu au fonduri și nu pot acorda. Astept răspunsurile dumneavoastră . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 20 Aprilie 2021
Buna ziua,
Din ce an sunteti studenta?
Ati lucrat in aceasta perioada?

La noi in tara o sa primiti, daca indepliniti conditiile de acordare, o indemnizatie lunara in cuantum de 1250 lei, cuantumul minim al acesteia, pana implineste copilul 2 ani.
Universitatile nu sunt obligate sa acorde vreun ajutor, o fac doar daca au fonduri... dar puteti intreba si la primarie, poate va pot ajuta dumnealor.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
Ionut.ion, utilizator
Sunt anul 3. Am lucrat pana sa rămân gravida, insa fără continuitate întrucât am schimbat locul de munca. Când am rămas gravida nu eram angajata.
Precizati :
- data prezumata a nasterii
- statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date (de exemplu, salariata de la ... pana la .... ; studenta ,din..... etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama studenta - ce drepturi banesti? stefanprisacariu stefanprisacariu buna ziua, Sotia mea este studenta la UMF Iasi, in anul II pe specializarea asistenta medicala generala. Acum este insarcinata, urmand sa nasca in luna iulie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa stiu cum se calculează indemnizatia pt ... OANADORO OANADORO Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculează indemnizatia pt CCC in următoarea situație: Paralel cu locul de munca(mai mult de 2 ani) sunt si in ultimul ... (vezi toată discuția)
Buna-ziua! urmeaza sa nasc in ianuarie, acum sunt in crestere ... Vln. Mada Vln. Mada Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in crestere copil (care va avea 1 an si 5 luni pe atunci). Primesc indemnizatie deoarece eram studenta in ... (vezi toată discuția)