Buna ziua ! Sunt studenta însărcinată in 9 luni și as vrea va rog sa știu ce drepturi banesti am. Știu despre indemnizația de creștere a copilului, dar ma interesează dacă beneficiez și de alt ajutor. In Republica Moldova se da indemnizație unica la nașterea copilului și as vrea sa știu dacă se acorda și la noi . Am auzit unele mămici studente ca au primit acest ajutor din partea facultății pe care o urmau, insa când m am interesat la secretariatul facultății mi s a spus ca nu au fonduri și nu pot acorda. Astept răspunsurile dumneavoastră . Va multumesc !
Buna ziua,
Din ce an sunteti studenta?
Ati lucrat in aceasta perioada?
La noi in tara o sa primiti, daca indepliniti conditiile de acordare, o indemnizatie lunara in cuantum de 1250 lei, cuantumul minim al acesteia, pana implineste copilul 2 ani.
Universitatile nu sunt obligate sa acorde vreun ajutor, o fac doar daca au fonduri... dar puteti intreba si la primarie, poate va pot ajuta dumnealor.
Precizati :
- data prezumata a nasterii
- statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date (de exemplu, salariata de la ... pana la .... ; studenta ,din..... etc.)