avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren ...

Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren dar sa facut un ante contract de vanzare cumparare terenul a fost luat in rate 4000€avans si 6000 trebuia achitat pana la 24septembrie 2020 noi in ianuarie 2020 am achitat toata suma si urma semnarea contrctului numai ca de la saptamana la saptamana ne amana zicea ca nu au iesit toate actele asteapta avize etc. In luna martie2021 am vorbit cu vanzatorul ca nu mai dorim pamantul si vrem restituirea banilor la inceput a fost de acord dar acum zice ca nu se poate trebuie sa semnam contractul de vanzare cumparare si dupa aceea sa vedem ce putem face. Ce ne sfatuiti sa facem mumtumim
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:30, 19 Aprilie 2021
In primul rand, daca asta nu s-a intamplat deja, notati cat mai rapid antecontractul in cartea funciara a imobilului.
Apoi, somati-l pe vanzator printr-un executor judecatoresc sa se prezinte la o anumita data la un anumit birou notarial (indicati adresa, ziua si ora, dupa ce, in prealabil, v-ati consultat si cu notarul respectiv) pentru incheierea contractului de vanzare. Invederati-i vanzatorului sa aiba la dansul toate actele necesare intocmirii contractului de vanzare. In ziua si la ora respectiva solicitati notarului public sa emita o incheiere de certificare care sa constate fie ca vanzatorul, desi somat, nu s-a prezentat, fie s-a prezentat dar nu a avut la dansul toate actele necesare.
Daca nu se incheie contractul de vanzare, mergeti la OCPI (sau solicitati-i notarului public) pentru notarea in cartea funciara a imobilului a unei ipoteci legale, in baza art 2386 al 2 Cod CIvil, pentru restituirea sumelor plătite în contul acestuia;
Apoi, fie va adresati instantei de judecata pentru recuperarea sumei de bani, fie mergeti cu antecontractul si cu extrasul de carte funciara in care apare notatata ipoteca legala la un executor judecatoresc si procedati la executarea silita a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, Un prieten de al meu trece printr-o situatie dificila. La inceputul anului a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare ptr. un apartament de 2 ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)