Buna ziua,
Sotul meu a decedat pe 4 martie 2021.
Eu, sotia, si fiica noastra de 3 ani si 5 luni suntem singurele mostenitoare.
Am inteles ca trebuie sa ma adresez instantei tutelare de la sectorul 4 Bucuresti. Am gasit pe internet documentele de care am nevoie pentru ca la telefon nu au stiut exact.
As vrea sa verific exact ce acte sunt necesare, cat dureaza acest proces si de ce se face de fapt. Sunt de mostenit doar conturi de banca si o masina. La notar mi s-a spus ca pentru succesiune trebuie sa rezolv la judecatorie in primul rand.
Multumesc!
Se face pentru că fiica este minoră și nu are capacitatea juridică de a semna acte de dispozitie. Iar acceptarea unei mosteniri este considerată un act de dispozitie, ce necesită încuviințarea instanței de tutela.
Ca atare, indiferent de bunurile din masa succesorala, trebuie desemnat un curator special, care sa ii reprezinte interesele și să semneze un numele ei la dezbaterea succesiunii.
Dvs nu puteti fi, pentru că fiind moștenitoare la rândul dvs, în calitate de soție supraviețuitoare, exista un conflict de interese.
Obținerea unei astfel de hotărâri depinde de volumul de dosare al instanței respective, dar în medie 2-6 luni.
Si stiti cumva exact ce acte trebuie depuse si unde se depun mai exact? Am sunat la judecatorie si nu au putut sa imi raspunda. Am gasit doar niste informatii pe internet. Notarul nu poate lucra dosarul fara aceasta hotarare de la judecatorie dar niciun notar nu stie exact ce implica asta.
Va multumesc!
Am depus astazi la Judecatorie toate actele fara probleme. Ma vor suna in 2, 3 saptamani sa mai merg inca o data la instanta cu bunica, tutorele, stiti ce se va intampla acolo?
Tutela
CUSTRIN
Ma numesc b.,am fost casatorita cu c.
Sotul meu a decedat de 7 luni.
In urma casatoriei am 10 copii toti minori.
Impreuna cu sotul meu am cumparat o ... (vezi toată discuția)