avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... traversarea strazii prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

traversarea strazii prin loc nepermis

Buna! Sotul meu s-a ales azi cu o amenda pentru traversarea drumului public prin loc nepermis; poate cineva sa-mi explice cum stau lucrurile?am tot citit in OG 2/2001 si in codul rutier si nu sunt prea lamurita...as dori sa stiu urmatoarele lucruri:
-ce se intampla daca nu plateste amenda?se prescrie?
-sotul zice ca in P-V este o greseala, la CNP i-au scris la data nasterii 27 in loc de 21 (astept sa vad cu ochii mei PV ca inca nu l-am vazut, nu sunt sigura daca e asa cum zice sotul :) ) - in cazul asta PV e nul?

Va rog ajutati-ma! Multumesc foarte mult!

Nu ma ajuta nimeni?:(
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
siempreska, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:55, 5 Ianuarie 2010
sincer, nu prea am idee. dar vad ca nu raspunde nimeni...eu as zice sa te convingi ca e scris gresit, si ar fi o sansa de a scapa de amenda.. dar cam cat e amenda asta?
siempreska a scris:
Ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere? Unde sa merg cu ea sa o depun?

OG 2/2001 prevede la art 16 al (7)- In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
Acest lucru nu s-a intamplat, in momentul in care a trebuit sa semneze sotul a intrebat agentul ce a scris in PV caci nu i-a comunicat.
In cazul in care contravenientul, intrebat fiind, nu are de facut mentiuni, nu ar trebui scris acest lucru in PV ( "nu am de facut nicio o mentiune") in loc sa ramana rubrica goala?caci asa se face dovada ca persoana a fost intrebata, altfel, daca ramane rubrica goala exista 2 variante: ori nu a fost intrebata, ori nu are de facut mentiuni...si sunt 2 lucruri total diferite, avand in vedere sanctionarea cu nulitatea absoluta cazul in care persoana nu e intrebata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe zebra la culoarea rosie fulminator fulminator Buna ziua, In dimineata asta am trecut ca pieton pe o trecere de pietoni cand culoarea semaforului pietonal era rosie. Masina politiei astepta dupa colt, si ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal intocmit gresit! iuliwtf iuliwtf Buna ziua, In urma cu doua zile, aflandu-ma in localitate, pe jos, am traversat strada prin loc amenajat special cu indicatoare si marcaje; la capatul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)