avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca conducerea ...

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca conducerea unei asociatii de proprietari pentru a organiza Adunarea Generala a Proprietarilor, date fiind restrictiile impuse ca urmare a pandemiei de Covid? Exista un cadru legal pentru desfasurarea acestora? Multumesc!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua domnul Vasile, sunteti prea aspru, mult prea aspru, intr-o lume care si asa este incrancenata si nu se merita, zau.
Faza este ca, nu incearca nimeni sa va prosteasca, pentru ca nici nu ar avea de ce si nu ar avea nici sens, intelegeti dvs.
Pe forum, raspunsurile care se dau nu constituie o obligatie, ci reprezinta doar o manifestare de empatie civica fata de cei care au probleme (caci pana la urma toti avem). Totul se face voluntar, fara vreun beneficiu direct. Insa, la fel ca si dvs, toti cei care raspund aici, au la randul lor, problemele lor de viata, de timp, de neprevazute, etc, etc.

Legal Articolul 50, din legea asociatiei, cu denumirea marginala Acordul de voință al asociației de proprietari, prin textul sau, spune ca acordul de vointa se realizează in doua moduri :
a) în adunarea generală a asociației de proprietari sau
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar.

Cum in contextul pandemiei lit. a) este mai greu de aplicat, atunci ramane o solutie lit. b).
ACUM, raportat la prezentarea exercitiului financiar pentru anii 2019 si 2020, aprobarea BVC pt 2021, opinez ca puteti fie sa mergeti din usa in usa ori fie sa puneti la dispozitia membrilor asociatiei formularistica necesara, sau dupa caz mijloacele de comunicare (fax, email, whats app, etc) prin care proprietarii isi pot exprima pozitia legitima.

In ceea ce priveste realegerea Comitetului executiv, respectiv a Presedintelui asociatiei (intrucat, dupa spusele dvs, acestora, respectiv membrilor comitetului si Presedintelui) le expira mandatul in mai 2021), dupa opinia mea (desi nu exista prevedere legala actualizata in acest sens ~~ caci va dati seama ca si legislativul si guvernul trec prin chinurile facerii si prin traume specifice muncii lor in aceasta perioada ~~ numai in locul lor sa nu fii ~~ avand muulteeee si grave probleme de rezolvat, la nivel de tara si popor), ...deci opinia mea este ca, celor vizati li se poate prelungi mandatul pana la "noi ordine", in baza unei decizii a Comitetului executiv.
Desi exista si posibilitatea ca cei care isi doresc cu ardoare functii de conducere in cadrul asocietiei sa isi depuna candidaturile si alegerile sa se desfasoare tot de la distanta (se poate si asa, dar ma tem ca nu veti sti sa le organizati).

In concluzie, sfatul este ca primele puncte sa se voteze de la distanta sau prin declaratii scrise si semnate, iar ultimele puncte privind alegerile, sa le prorogati pentru la primavara-vara-toamna, cand se vor ridica restrictiile. Cui nu ii convine poate sa atace decizia comitetului executiv la instanta (trebuie sa faceti si mentiunea asta in decizia luata de comitetul executiv).
Si uite asa, viata este mai roz si afara e cald si soare ... Bafta dl Vasile!
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
trandafir2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)