avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incerc sa completez un formular online pentru a obtine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incerc sa completez un formular online pentru a obtine o procura ...

Incerc sa completez un formular online pentru a obtine o procura speciala in a-l desemna pe tratele meu sa ma reprezinte in stablilirea succesiunii in urma decesului tatalui.
Am ramas impotmolit la urmatoarele rubrici
1.Calitate ca mostenitor legal
2 In calitate de legatar
3 Tip testament.
Nu stiu ce sa pun in dreptul rubricilor enumerate mai sus.
Ma poate ajuta cineva va rog frumos?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
dragos1213, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:16, 20 Aprilie 2021
1. Da (il mosteniti pe tata in calitate de fiu)

2. Nu.
Sau Da, daca tata v-a lasat vreun testament.

3. Nu (daca tata nu v-a lasat testament)
Daca v-a lasat prin testament toata averea - tip testament- universal
Daca v-a lasat prin testament o fractie/o cota- tip testament - cu titlu universal
Daca v-a lasat prin testament numai un bun specific- tip testament- cu titlu particular
Multumesc mult pt ajutor.
La punctul 1 e clar, Da .
La punctul 2 am de ales intre trei optiuni - universal
- cu titlu universal
- cu titlu particular

La puntul 3 am de ales intre doua optiuni - olograf
- autentificat.
Mentionez ca nu exista nici un testament.
Nu am mai avut niciodata de complectat asa ceva de unde si necunostinta. Ma puteti lamuri sau pot sa las rubricile albe?
Daca tata nu a lasat niciun testament, lasati necompletate rubricile 2 si 3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenire testamentara Cd.Balaci Cd.Balaci Decedatul a lasat un certificat de mostenire testamentara concubinei. Fratele poate cere anularea acestui certificat ? Mai ales ca acest certificat a fost ... (vezi toată discuția)
Testamente succesive raul89 raul89 Buna seara Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Exista doua testamente, unul particular, strict asupra unui imobil, intocmit in ... (vezi toată discuția)
Nu sunt căsătorit. cum aș putea ca, în caz de deces, să las toate proprietățile mele unei anumite persoane? Silentios1 Silentios1 Salut, In cazul in care nu sunt casatorit cu as putea in caz de deces sa las toate proprietatile (masina, apartament luat prin prima casa la care inca se ... (vezi toată discuția)