avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Urmeaza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Urmeaza sa nasc insa ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Urmeaza sa nasc insa tatal copilului nu este in tara deci nu va putea recunoaste copilul in certificat. Este posibila recunoastea copilului precum si modificarea certificatului (sa apara tatal copilului in certificat) dupa ce acesta revine in tara? Este vorba de 2-3 luni maxim.. mentionez ca nu suntem casatoriti dar ne dorim amandoi ca acest copil sa poarte numele tatalui
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
dubeasso, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:44, 21 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Prima dată va fi emis un certificat de naștere cu linie la rubrica "tatăl ".
Cand va reveni tata copilului in tara, va da la notar o declarație de recunoaștere a copilului, în baza căreia se va modifica certificatul de nastere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea și înregistrarea nașterii copilului. dacă tatăl copilului nu se află în țară la nașterea acestuia, ... Mada.2021 Mada.2021 Dacă tatăl copilului nu se află în țară la nașterea acestuia, cum se poate, legal trece copilul pe numele tatălui, părinții nefiind căsătoriți? ... (vezi toată discuția)
Prezenta tatalui la intocmirea certificatului de nastere este obligatorie? roberto07man roberto07man buna ziua! o intrebare am si eu daca nu va suparati !poate ma ajuta cineva sau imi da un sfat ce e de facut referitor la situatia urmatoare:eu sunt plecat din ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului pe numele tatalui adriana-irina adriana-irina buna ziua. mai am circa 2 luni pana sa nasc iar tatal copilului, cetatean strain, nu poate ajunge la timp pentru a-l recunoaste. nu suntem casatoriti dar mai ... (vezi toată discuția)