avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Angajatorul are dreptul de a micsora ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Angajatorul are dreptul de a micsora salariul dupa ...

Buna ziua,
Angajatorul are dreptul de a micsora salariul dupa a 4 a luna?Am 4000 ron salariu, el ar dori sa mi l micsoreze la 2500 + comision...
Sunt director comercial in vanzari servicii deratizarea, dezinfectie si dezinsectie.
Am iesit pe teren doar de o luna...
In aceasta luna am adus un contract, dar el vrea *performanta*, contracte!
Discutand si cu alti reprezentanti de vanzari, mi au comunicat ca, performanta *se vede* la minim 6 luni, maxim 1 an!
Cum momentan nu exista CERERE...
Am senzatia ca ma impinge catre DEMISIE!
CE DREPTURI AM??? MA POATE CONCEDIA?
Sunt o mama singura cu o fetita de 2 ani si jumatate. Precizez ca o intretin doar eu!
Cum ar trebui sa procedez?
Mulțumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Gabriela2909, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea unilaterala a salariului este posibila doar in cazul in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata prin micsorarea salariului! PioneerAngajat PioneerAngajat Salutare, am primit acum cateva zile din partea angajatorului formularele pentru a-mi da demisia sub pretextul ca vor sa desfiinteze pozitia, insa eu am ... (vezi toată discuția)
Forțat sa demisionez robertg92 robertg92 Momentan lucrez ca agent de vânzări într-o banca. Mai am contract pana pe 29 decembrie. Ei ma forțează sa îmi dau demisia de acum pe motiv ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)