Bună ziua.
Ajutați.ma, va rog, în problema aceasta de sistare a apei potabile la scara noastră. Suntem un oras relativ mic, nu prea sunt asociații la blocuri, adică chiar le pot numără pe degetele de la o mana câte sunt în tot orașul...
Firma care ne furnizează apa ne obliga la un reprezentant al scării care sa ducă apometrele la ei. De un an de zile, aprox., nu mai avem reprezentant și tot de atunci am fost sesizați de către ei ca ne trebuie un alt reprezentant, dacă nu vor sista apa.
Nu avem reprezentant, ei au sistat apa.
Întrebarea mea ar fi : au voie sa facă acest lucru ținând cont ca este pandemie??!! Adică, dacă contractul lor are anumite prevederi, ei le pot pune în aplicare chiar și în pandemie sau este un abuz și nu au voie?
Mulțumesc foarte frumos pt eventualele răspunsuri.
pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa studiati temeinic contractul d efurnizare utilitati si conditiile in care furnizorul ,poate sa dispuna restrictionarea furnizarii utilitatilor
In conditiile in care ,furnizorul,in termenul convenit contractual nu primeste index consum imobil,are dreptul legal sa suspende provizoriu furnizarea utilitatilor cu scopul stoparii acumularii de debite
Este discutabil deoarece trebuie stabilit exact ca nu s-a efectuat plata de către beneficiar.
Reglementarea legala prevalează în astfel de situații mai ales în caz de pandemie.
Fara apa se facilitează crearea de focare de infectare cu noul coronavirus si se poate intra si sub incidenta legii penale.
Da... eu tot la fel m.am gândit ca, totuși, faptul ca este pandemie și chiar și la noi în oraș sunt destul de multe cazuri de covid, ar trb sa fie lăsate alte lucruri deoparte. În final, ar trb sa conteze ca suntem cu plata la zi.
Da, ar fi mai ușor sa punem reprezentant, însă nu vrea nimeni. Va trb sa găsim totuși unul, clar!
Va mulțumesc mult.
Este bine sa rezolvati cu reprezentantul deoarece ati avea nevoie de avocat foarte dibaci și costurile ar fi destul de ridicate.
Este un proces atipic și nu se merge pe șablonul normal.