avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cic

Buna seara!
Astazi este prima zi de munca dupa CIC si deja angajatorul m-a informat ca imi va trasa alte sarcini de serviciu in comparatie cu cele avute inainte fara a mentiona ceva de vreun act aditional. In cat timp va trebui sa semnez actul aditional pentru reluarea activitatii.
Referitor la reluarea activitatii din CIC va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarelor probleme:
- pe o perioada de 6 luni de la reluarea activitatii nu pot fi concediata decat din alte motive decat neadaptare profesionala Cum il afecteaza celelelte "motive" pe angajator?De ce nu ar putea foarte bine sa ma concedieze astfel?
-salariul poate fi diminuat decat cel avut inainte de CIC?
- Dar functia? Daca refuz semnarea unui act aditional prin care mi s-ar impune un salariu mai mic sau alta functie ce consecinte ar avea?
- Contractul Colectiv de munca la nivel national se aolica in domeniul privat?
-In cazul in care nu am cresa sau camin in localitate si copilul are 2 ani pot beneficia de reducerea programului de lucru
-poate beneficia o femeie insarcinata si de concediu de risc maternal de 120 zile si de concediu pentru sarcina si lauzie de 126 de zile?
Va rog sa ma ajutati !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:09, 6 Ianuarie 2010
1. Referitor la dispozitille OUG nr.148/2005 va pot spune ca aceasta nu a suportat modificari in 2010.

2. Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Revin cu o alta problema: pot trece in concediu pentru sarcina si lauzie de 126 de zile (42 zile obligatorii dupa nastere) daca anterior beneficiez de concediu de risc maternal de 120 zile maxim (acesta este max de zile , nu?).
In cazul sarcinii toxice cu perioade de spitalizare si repaus la domiciliu numarul total de zile de concediu este de 180?
Se poate trece din acest tip de concediu in concediu de 126 de zile?
Daca anterior celor 180 de zile am avut concediu medical pentru alta boala acordat de medicul de familie este afectat acest concediu de 180 zile?
Multumesc
Din orice fel de concediu medical avut anterior puteti sa intrati in concediul medical de sarcina si lauzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal tudorcatalinaroxana tudorcatalinaroxana am avut concediu de risc maternal 110zile el este de 120 dupa ce termin concediul de sarcina si lauzie de 126 de zile pot sa-mi iau diferenta de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal cpop3330 cpop3330 Medicul de medicina muncii recomanda concediu de risc maternal de 120 zile pana in a 31 saptamana de sarcina.Gravida a beneficiat de 24 zile pe noiembrie,31 ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal neaparat din data semnarii fisei de evaluare allyyna_r allyyna_r buna ziua, am si eu o nelamurire.concedu de risc maternal se ia obligatoriu din data in care s-a facut fisa de risc maternal? eu am semnat fisa de evaluare in ... (vezi toată discuția)