avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie in acest ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie in acest caz de succesiune. ...

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie in acest caz de succesiune. Soacra mea a fost casatorita de doua ori din ambele casatorii rezultand 2 copii, in total 4. Dansa a murit in 2020 si a lasat in urma ca mostenire 3 terenuri in suprafata totala de 10000m extravilan care a fost trecut numai pe numele dansei nu si pe al ultimului sot . Aceste terenuri au fost mostenite de dansa de la parintii ei in timpul ultimei casatorii. Mai are intr-un cont niste bani tot pe numele ei. Ce cota primesc copii si ce cota primeste al 2lea sot supravietuitor . Nu se tine cont de legea 972 din codul civil conform careia sotul supravietuitor ia un sfert si descendentii copii din ambele casatorii sa ia 3 sferuri din mostenire? Cum este corect? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Gadi123, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:28, 23 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se tine cont de legea 972 din codul civil conform careia sotul supravietuitor ia un sfert si descendentii copii din ambele casatorii sa ia 3 sferuri din mostenire?

ba da, asa se va imparti mostenirea.
cu banii din cont ramane de vazut daca e un fond comun, deci daca acel cont e pe numele ei, nu inseamna musai s=ca banii aia sunt proprii.
Prin ce se poate dovedi ca e fond comun?

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca e constituit in timpul casatoriei, depunerike sunt din timpulcasatoriei etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem a recasatorit cu b. din prima casatorie a la partajul bunurilor ... PetronelaGeorgeta PetronelaGeorgeta Avem A recasatorit cu B. Din prima casatorie A la partajul bunurilor comune ramane cu o casa pe numele lui ( bun propiu). Acum A decedeaza. Care este cuota ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)