avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc de 2 ani intr un bloc in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc de 2 ani intr un bloc in vecinatatea unui ...

Buna ziua, locuiesc de 2 ani intr un bloc in vecinatatea unui laborator de cofetarie care detine cateva coolere care sunt montate cumva de vin lipite de parcarea subterana a blocului in care locuiesc. De vreo 5 luni au inceput sa transmita vibratii si zgomote permanente. Am reclamat peste tot politie, garda mediu, dsp. S a constatat ca produc presiune acustica si au primit 50.000 lei amenda, si se pare ca nu indeplinesc cerinte din nu stiu ce acord de mediu. Acum problema a fost mutata la agentia de mediu si nu se mai intampla nimic, inafara ca si au montat niste panouri care au accentuat vibratia in bloc. Ce pot face? Vibratiile cine le
Masoara? Politia nu a gasit decat depasiri de sunet langa aparate, nu si la mine un casa pt ca la mine in casa se simt vibratii si o tensiune care te apasa pe “creier”. Ce fac? Ma mut iar! (Am un copil de 4 ani), astept (pana cand?) agentia de mediu sau il dau in judecata. Sau ce solutii mai am pt ca sunt disperata.. e 3 dimin si nici eu si nici copilul nu putem dormi...
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:08, 24 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reveniti cu sesizare la Garda de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si cereti sa ia masura de suspendare a activitatii laboratorului de cofetarie, deoarece masurile luate nu audus la schimbarea situatiei de fapt. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris cu masurile luate in timp de 30 de zile puteti deschide actiune in contencios administrativ conform Legii nr. 554/ 2004 impotriva institutiei statului.
Pentru disconfortul creat (zgomot, vibratii) puteti deschide actiune in instanta impotriva laboratorului respectiv si cere instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii si o expertiza tehnica judiciara in specializare mediu. Instanta poate suspenda/ inchide activitate laboratorului.
Masuratori de zgomot si vibratii pot efectua firme autorizate de catre Ministerul muncii. Gasiti pe site-ul Inspectiei muncii la Servicii externe de prevenire si protectie. [ link extern ]
Masuratori de zgomot si vibratii pot efectua laboaratoarele din cadrul DJSP, dar si primarii care au in dotare sonometre si in organigrama angajati calificati ca laboranti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)
Zgomot instalatie frigorifica spatiu comercial CristiO CristiO Buna ziua, Va rog sa considerati urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un duplex cu o curte de 200m patrati. Langa locuinta mea s-a construit un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)