Sambata pe la ora 20:30 am fost oprit de un echipaj de politie intr-o zona rurala la 160 km distanta de locuinta de domiciliu. Stiind ca nu sunt consumator de bauturi alcoolice am acceptat sa fiu testat cu aparatul alcoltest. spre surprinderea mea aparatul a indicat o alcolemie de 0,04. Am solicitat o retestare dar agentul a ferfuzat sugerand sa mergem la recoltare de probe biologice. Fara sa stau pe ganduri am acceptat doar ca ce fac cu masina si familia( sotia si copil de 1 an si 5 luni)? trebuie sa ii duc la destinatie mai aveam 3 km pana la casa parintilor. Din cauza alcolemiei enorme de 0,04 agentul a considerat ca sunt in stare de ebrietate si nu mai am voie sa conduc. Ne avand alta solutie l-am rugat pe jandarmul care insotea echipajul de politie sa imi conduca masina pana la destinatie. Dupa ce am ajuns acasa m-am urcat in masina de politie si condus la cel mai apropiat spital din judet pentru recoltarea de probe. Am propus sa platesc din banii mei fara nici un fel de pretentie o testare rapida pt a putea primii rezultatul pe loc dar si de data aceasta am fost refuzat pe motiv ca nu suntem in Bucuresti si probele vor fi trimise la IML Slatina peste doua zile deoarece nu se fac analize de sange in weekend La ora 22:30 ne-am intors in localitate unde m-i s-a intocmit PV. Pt. fapta savarsita s-a aplicat o sanctiune din clasa a IV -a 20 puncte si amenda 2900 lei unde sanctiunea din aceasta clasa este de la 9 la 20 puncte amenda. In concluzie eu la 0.04 eram in ""stare avansata de ebrietate nu ma tineam pe picioare"" si am primit maximul de amenda. Mi-a retinut permisul de conducere si mi-a eliberat adeverinta sa pot conduce valabila 15 zile dar care este valabila doar dupa 24 ore de la emitere.(de sambata ora 22:30 pana duminica ora 22:30 nu am voie la volan).
Stiu sigur ca rezultatul la proba de sange va fi zero. Nu am consumat bauturi cu alcool, fructe sau alimente ce ar putea contine alcool.
Ce pot face eu in continuare? Cum pot afla rezultatul analizei si cum intru in posesie? Ce cai de atac am? Cum trebuie sa procedez?
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Dany Sunteti un caz clasic de ins care a pierdut pe mana lui! Organul profita de buna credinta a soferilor care nu au consumat alcool si/sau substante interzise si le da sa sufle in ,,etilometru". Am mari dubii in legatura cu aceste asa-zis etilometre! Trebuia sa refuzati sa suflati in etilometru (daca o fi fost etilometru si nu vreun gadget de facut bani!) si sa solicitati recoltarea de probe biologice. Ce e de facut acum? Angajati-va un avocat!
Alcool la volan
messartim
Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)