avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare

Vanzare-Cumparare

Am urmatoarea situatie:
Mama mea si-a construit casa in curtea bunicii mele. Printr-o intelegere verbala ceilalti 2 frati au fost de acord ca acest loc sa-i ramana ei, ramanand ca ei sa imparta terenul agricol. Acum suntem la stadiul de cadastru si urmeaza sa mergem la notar. Tinand cont de situatia actuala din lume si ca parintii mei lucreaza in strainatate, neputand sa vina chiar oricand in tara, au decis ca bunica mea sa-mi cedeze mie proprietatea(unul din cei cinci nepoti). Unul dintre frati a ramas la aceeasi decizie insa celalalt a cam inceput sa creeze “discutii”.

Casa este aproape gata. Timpul nu mai poate fi dat inapoi. Acestea fiind spuse, prin ce metoda este mai bine sa-mi cedeze bunica propietatea fara a avea probleme pe viitor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 27 Aprilie 2021
Contract de vanzare-cumparare, clar!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Contract de vanzare-cumparare, clar!

Multumesc pentru raspunsul rapid. Dupa cate am citit ar fi fost un plus daca cei 2 frati ar fi fost prezenti la notar in momentul vanzarii insa se pare ca nu o sa mai fie cazul. Ajuta daca o sa fie prezent doar unul din ei? Sau daca imi face un act la notar ca este de acord?
Nu acordul fratelui ar trebui să vă preocupe. Nici nu e necesar și nici nu are importanță, el nefiind proprietar.
Ar trebui să vă gândiți la un pret real, sincer și serios, pe care să îl achitați bunicii.
Asta daca vreti ca vânzarea să fie valabilă...
Mama mea si-a construit casa in curtea bunicii mele.

cred ca de aici trebuie plecat, nu vad de ce ati face vanzare daca mama a construit.
consultati un avocat cu ce acte exista pt casa, mama il poate angaja si de la distanta pt un eventual proces. Bunica poate fi de acord cu ce se cere si va rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire didiclung didiclung Buna ziua, avem o problema suntem 3 frati doar unu din parinti mai este in viata dupa moartea tatalui nu sa deschis succesiune , eu as vrea sa ii cedez partea ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)