avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am fost concdiat, reducerea postului si am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am fost concdiat, reducerea postului si am intrat ...

Buna ziua!
Am fost concdiat, reducerea postului si am intrat in somaj. Dupa cat timp se poate reinfiinta postul?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 27 Aprilie 2021
Il poate reinfiinta oricand, nu exista text de lege care sa reglementeze un anumit termen.

Cel mai bine insa ar fi ca postul sa fie reinfiintat dupa minimum 45 de zile de la comunicarea deciziei de concediere, acesta fiind termenul in care fostul salariat concediat poate ataca decizia in instanta.
Va multumesc pentru amabilitatea Dumneavoastra! Eu fiind pe somaj, cand pot reveni, pe acelasi post, care inteleg ca legea nu prevede un anumit timp pentru a fi reanfiintat!!!
Dupa reinfiintare, va puteti reangaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinfiintare posturi desfiintate petje petje La ce interval de timp se pot reinfiinta posturile desfiintate dar prin concediere colectiva? (vezi toată discuția)
Angajare dupa reducere post vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti la ce perioada, dupa reducerea unui post in vederea eficientizarii activitatii si trimiterea angajatului in somaj, pot ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala prin desfintarea postului ancristida ancristida Buna ziua, daca ma puteti ajuta, am o nelamurire. Ulterior concedierii unei persoane prin desfiintarea postului (din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)