avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cert de urbanism nefavorabil...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cert de urbanism nefavorabil...

In anul 1998 s-a construit o cladire totul legal, cu distanta de 45 cm fata de vecin, legislatia de atunci impunea 30 cm. Acum se vrea mansardarea cladirii, dar pe fondul art. 612 din noul Cod civil se da Nefavorabil, fiindca nu sunt respectate distantele fata de vecin, adica min 60 cm. Repet, cand s-a construit casa, s-a respectat legea de atunci, iar acum mansarda casei nu poate fi construita, pentru ca partea de pe sol, nu respecta noua lege.... Nici nu ar fi o problema, ca pe baza unui acord de la vecin, se poate construi mansarda, dar problema este ca vecinul, care dupa Cartea funciara este proprietar, de ani buni locuieste in Germania, si n-a mai venit in tara, si nici nu il cunosc, sa pot lua legatura cu el. In aceasta situatie ce pot sa fac, pentru ca cei de la Urbanistica nu vor sa elibereze Certificatul. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
28mikimimi, utilizator
Incepand cu anul 2018, legalitatea emiterii certificatului de urbanism poate fi examinata in baza legii contenciosului administrativ de catre instanta de judecata. Actionati in instanta Primarul localitatii (nu Primaria) solicitand anularea certificatului nefavorabil si obligarea la emiterea unui nou certificat, care sa permita edificarea mansardei. Nu uitati sa formulati plangere prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare vecini mihaela1007 mihaela1007 buna ziua. ma intereseaza daca am nevoie de aprobarea vecinilor pentru lucrari de extindere pe inaltime (inca un etaj) a unei cladiri construite pe hotarul cu ... (vezi toată discuția)
Edificare mansarda fara autorizatie de construire edit1948 edit1948 Buna ziua ! Vecinul nostru a edificat o mansarda fara autorizatie de construire, chiar la linia de hotar fara a respecta legislatiile in vigoare. Am facut ... (vezi toată discuția)