avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua , anul trecut in octombrie mi s-a furat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua , anul trecut in octombrie mi s-a furat telefonul,in ...

Buna ziua , anul trecut in octombrie mi s-a furat telefonul,in accea seara politia l-a si prins pe hot, mi s-a inapoiat telefonul si i s-a facut dosar de furt calificat. In ianuarie 2021 am fost chemat la sectia de politie unde agentul de post a tot insistat sa ma impac cu faptuitorul pe motiv ca telefonu l-am recuperat si ca nu are rost sa merg mai departe ca oricum i mult de lucru si is multe acte de facut(nu avea chef de munca). Sub presiunile si sugestia lui am semnat hartia ca ma impac cu faptuitoru. Mentionez ca nu am primit nimic de la faptuitor si nu am facut nici o intelegere cu el. In aprilie 2021 aceasi persoana m-a lovit,am facut plangere,i s-a facut dosar am dus certificat medico legal 14 zile, Tot acum in aprilie 2021 mi-a venit hartie de la parchet ca faptuitorul a primit clasare pe fapta de furt calificat pe motivul impacarii partilor. Se mai poate anula acea impacare si sa fie trimis in judecata pentru furt calificat din moment ce a primit clasarea? Imi pare extrem de rau ca am semnat ca ma impac cu el ( s-au facut presiuni de catre politist) Am 20 zile sa fac plangere la decizia de clasare.Pot sa cer judecarea lui? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mykl , utilizator 18:09, 29 Aprilie 2021
Ieri am explicat situatia unui organ de cercetare penala si automat mi-a cerut numele militianului care a influentat declaratia prin insistentele lui sa ma impac si mi-a zis ca astfel de oameni nu au ce cauta in politie si sa comunic urgent numele lui si sa depun o plangere urgent si va fi cercetat , am explicat ca dovezi nu am, eram numa eu si militianu in birou, si mi s-a zis ca va fi chemat la declaratiisi ca nu trebuie martori, aiurea dar merita incercat.
Sunteti bun la suflet si, sa nu va suparati, naiv. Nu aveti ce face. V-ati impacat cu situatia de victima si acum va razganditi. Se tot enunta pe aici chestii din legi, dar stim cu totii ca asa nu se rezolva nimic. Poate da, dar cu multi bani cheltuiti si mult timp pierdut prin instanta.

- (re)citiți, vă rog, regulamentul forumului -
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2021
Manuela Rășină, administrator
D-nu Adrian ce as putea scrie in plangerea care vreau s-o fac la parchet(am 20 zile) pentru decizia de clasare a faptei de furt, ca sa fie trimis in judecata si nu clasat. Da, mi s-a sugerat si insistat mult de militian sa ma impac cu hotu, eu fiind pe graba,telefonu recuperat, ideea ca atata ma zapacit militianu pana am semnat ca ma impac intre timp am fost agresat de acelasi tigan (am luat 23 zile spitalizare si inca apar complicatii medicale), pai si innebunesc cand vad ca a primit clasare pe furt la ce dorinta de razbunare am pe el, eventual sa scriu in plangere la parchet ca eu stiu ca am semnat "ca NU ma impac" si ca nu am avut nici o clipa intentia sa ma impac . V-am cerut parerea pentru ca multi politisti cu care am vorbit mi-au zis ca se poate inca anula decizia de clasare chiar daca am semnat act de impacare la politie.Fiecare zice altceva probabil trebuie sa merg sa discut cu un avocat fata in fata. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influențare declaratii viorelv viorelv Elementul material al laturii obiectiva a infracțiunii prev.art.272 este încercarea de a determina sau determinarea prin corupere ,constrângere sau altă ... (vezi toată discuția)
Sa ma duc la politie? ContSters297585 ContSters297585 Anul acesta in iunie am avut o problema cu un dosar in care am fost implicat in fine intr-un final sa terminat dosarul si cineva mi-a promis pe vremea aceea ca ... (vezi toată discuția)
Apeluri cu numar privat ! ContSters327384 ContSters327384 BUna seara ! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal , ( incadrat la art. 362 NCP+altele ) , si de cand a ajuns dosarul in judecata , primesc intr-una apeluri ... (vezi toată discuția)